www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

SR Linter Review: Geslaagd rallydebuut voor Gunther Luyckx
09.05.2012 - 23:12, persbericht

Gunter: "Afgelopen weekend vond in Linter de jaarlijkse Short Rally plaats. Vele zullen delen van de proeven kennen van het parcours van de Haspengouw Rally dat vroeger ook in de streek plaats vond. Typisch hieraan is de vettige en modderige omstandigheden in de regen. Niet ideaal om je debuut te maken als piloot. Natuurlijk met alle geluk dat we weer hebben regende het zaterdag heel de dag en was het zondag morgen ook niet echt droog. We vertrokken zondag morgen in de motregen op slick-straatbanden richting de eerste proef. Tijdens het startpark en de verbinding begon het echter harder en harder te regenen. Eens begonnen aan de proef leek het glibberen en glijden nog mee te vallen en bevielen de omstandigheden me eigenlijk wel! Aan het bekende puntje (seires) van de eerste KP Neerhespen waren we echter iets te enthousiast en stonden we na het uitkomen van de bochtencombinatie dwars over de weg. Zonder veel erg hebben we de weg verder kunnen zetten. De tweede proef van de eerste boucle hebben we zonder veel erg kunnen afwerken, we hadden voorzien van rustig te starten en een beetje af te tasten hoe alles zou verlopen.

De tweede boucle maar gestart op banden met meer profiel (straatbanden), ik voelde me veel zekerder op deze banden in de modder. Na een serieuze uitstap in het veld aan de start bleek de tijd en de bandenkeuze uitstekend te zijn. 29ste tijd algemeen. KP4 ook met wat meer vertrouwen in de banden kunnen afwerken. De derde boucle leek nat te starten maar eens aan de start bleek alles redelijk rap op te drogen, jammer genoeg stonden we nog op de ‘regenbandjes’. Deze werden veel te warm tijdens de proeven wat resulteerde in twee schuivers rechtdoor. Het bleek onmogelijk de wagen gestopt te krijgen. De 4de en 5de boucle werd het pas echt plezant, de baan was op een paar vettige plekken na redelijk droog en eindelijk konden we wat profiteren van de grip van de slick-straatbanden. Zo hebben we nog een paar mooie tijden laten noteren met de standaard 106 Rallye.

Samengevat viel het debuut van mezelf en Ruben reuzegoed mee. Uiteindelijk hebben we onze klasse gewonnen en vergeleken met de winnaar van een klasse hoger waren we ook sneller, totaal niet verwacht, 29ste algemeen. Het was vooral een zeer leerzame rally, tijdens de ochtend in de regen heb ikzelf massa’s bijgeleerd. Dit smaakt uiteraard naar meer. Uiteraard wil ik iedereen maar int speciaal Franky, Rob, Jordy, Ruben en men Moeder bedanken voor de service en steun. We zullen in Kasterlee zeker weer aan de start staan met de 106."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws