www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Pieter Tsjoen met Skoda Fabia Super 2000 in Ieper
10.05.2012 - 22:42, persbericht

Zevenvoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen verschijnt van 21 tot 23 juni met een Skoda Fabia Super 2000 aan de start van de Geko Ypres Rally. De ex-winnaar van de Belgische rallyklassieker wil met de steun van !KODA België proberen belangrijke punten te scoren voor het nationale kampioenschap. Pieter Tsjoen scoorde in 2012 al drie op drie in het Belgisch rallykampioenschap en is dus goed op weg naar een achtste nationale rallytitel. Een uitzonderlijke prestatie, waar ook de Fabia Super 2000 zijn steentje kan aan bijdragen. Eind juni, in de Westhoek, krijgt Pieter immers de steun van !KODA België, de Belgische invoerder van het Tsjechische constructeur.

“Het is een wedstrijd van de Intercontinental Rally Challenge en dus moet ik aan de start komen met een auto die beantwoordt aan de IRC-regels”, legt de Vlaamse zakenman uit. “Na veel wikken en wegen verkoos ik een Super 2000 boven een WRC van de nieuwe generatie. Eens die knoop was doorgehakt was de keuze voor een !KODA snel gemaakt. Men hoeft maar naar het palmares van de Fabia in de IRC in het algemeen, en Ieper in het bijzonder, te kijken om daar van overtuigd te geraken. Maar het was niet eenvoudig om nog een Skoda te vinden om de belangrijkste Belgische rally te kunnen rijden. Dat de Targa Florio, een week voor Ieper, op de IRC-kalender werd toegevoegd, maakte het me allemaal niet makkelijker.”

Uiteindelijk wist Tsjoen de zeldzame parel bij de Nederlander Erik Wevers op de kop te tikken. “Het is een privé-versie van de Skoda Fabia Super 2000, maar de specificaties staan heel dicht bij die van de fabriekswagens”, aldus de leider in het Belgisch kampioenschap. “Het is bovendien niet onmogelijk dat de wagen voor Ieper een paar extra evoluties ondergaat.”

Wat kan Pieter Tsjoen met deze krachtige en betrouwbare bolide bereiken in Ieper? “Het moge duidelijk zijn dat ik niet kan strijden met de rijders die het hele kampioenschap afwerken en al duizenden kilometers met hun Super 2000 hebben gereden”, blijft Tsjoen realistisch. “Maar in Ieper kan er altijd heel wat gebeuren. Een plaats bij de eerste vijf lijkt me een realistische ambitie. Bovendien zal mijn tactiek in Ieper mee bepaald worden door mijn resultaat in de Sezoensrally. Als ik Bocholt weet te winnen, dan heb ik nog vier wedstrijden om twee resultaten te laten optekenen. Zo zou ik in Ieper dan zonder enige wiskundige beslommeringen aan de start kunnen verschijnen.”

Enkele dagen voor hij in de Westhoek aan de start komt zal Pieter nog een testsessie afwerken. “Met de Skoda staat een test van een honderdtal kilometer op het programma. Zo kan ik uitvoerig met het team van Erik Wevers kennis maken en degelijke basisafstellingen op de Fabia Super 2000 vinden vooraleer de Geko Ypres Rally aan te snijden.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws