www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Historic Rally viert twintigste verjaardag
17.05.2012 - 13:48, persbericht

In het weekend van 22-23 juni vindt de twintigste editie plaats van de Ypres Historic Rally powered by ConXion. Dertien klassementsproeven lang strijden piloten aan het stuur van legendarische rallywagens voor de overwinning in deze nevenwedstrijd van de Geko Ypres Rally. De Ypres Historic Rally powered by ConXion, maakt deel uit van het Europees Historic kampioenschap en het ConXioN Belgisch Historic kampioenschap. Dit weekend werd ook bekend gemaakt dat titelsponsor ConXioN zijn engagement voor twee jaar heeft verlengd.

Sinds de allereerste editie van de Ypres Historic Rally, gewonnen in 1993 door Geoffrey Crabtree in een Porsche, stonden tal van grote namen op het podium. Piloten als Waldegaard, McRae, Droogmans, Lietaer, Van Wijnsberghe en Goudezeune kleurden de rally de voorbije jaren en dit jaar viert de Ypres Historic Rally powered by ConXion dan ook zijn twintigste editie. Ook dit jaar telt de wedstrijd mee voor het Europees Historic Rallykampioenschap; een nevenwedstrijd wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in het kader van het ConXioN Belgian Historic Championship.

Titelsponsor ConXioN en rally-organisatoren maakten dit weekend trouwens bekend dat ConXioN zijn sponsoring van de Ypres Historic Rally powered by ConXion voor twee jaar heeft verlengd. Chris Debyser van ConXioN: "Rally-sponsoring en die van de Ypres Historic Rally in het bijzonder is essentieel voor onze naambekendheid. Vandaar dat we beslist hebben om nog minstens twee jaar door te gaan en onze naam te verbinden aan de Ypres Historic Rally."

Dit jaar krijgen deelnemers aan de Ypres Historic Rally powered by ConXion 13 klassementsproeven voorgeschoteld, met een totaal van 195 kilometer. Omwille van veiligheidsredenen is het aantal wagens beperkt tot een maximum van 120, en wordt indien nodig een reservelijst aangelegd. Het parc fermé voor de Historic Rally wordt ingericht op Ieper Business Park zodat liefhebbers op één en dezelfde plaats alle deelnemers van historic en moderne te zien krijgen.

Andere vernieuwingen voor deze jubileumeditie omvatten een nieuw trackingsysteem en een nieuwe website. Met het trackingsysteem, dat in alle competitiewagens gemonteerd wordt, kan de organisatie elke wagen op de voet volgen en de veiligheid van deelnemers optimaliseren. Via www.ypreshistoricrally.be hebben deelnemers en toeschouwers toegang tot de meest recente info over de rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws