www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoens Preview: Nieuwe uitdaging voor Jonas Langenakens
17.05.2012 - 13:58, persbericht

Jonas Langenakens staat net zoals dat in de voorgaande wedstrijden het geval was ook aan de start van de Sezoensrally. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden niet met de Ford Focus WRC maar met een nagelnieuwe Peugeot 207 S2000.

Het gaat hard voor Landenaar Jonas Langenakens die eind deze maand zijn 27ste verjaardag viert. De vice-kampioen van 2011 en tevens kampioen in klasse 3 ruilde in het tussenseizoen zijn vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo X in voor een Subaru Impreza S10. Langenakens zou evenwel nooit rijden met de Subaru en kreeg onverwacht de Ford Focus WRC van NCRS onder de kont geschoven. En nu ruilt Langenakens de Focus in voor een Peugeot 207 S2000.

"Dit is een nieuwe uitdaging en ik kijk er echt naar uit" zegt Jonas Langenakens enthousiast. "Dat ik nu met een andere wagen start heeft helemaal niets te maken met mijn sortie tijdens de rally van WalloniŽ. Beschouw het eerder als een voorbereiding op de rally van Ieper waar alleen S2000 of standaardwagens zijn toegelaten. Budgettair is het ook een wereld van verschil. Ik moet daar niet flauw over doen. Na Ieper zien we wel of we aan boord blijven van de Peugeot en of we terug de overstap maken naar een WRC. Wat het ook wordt, ik vind het fantastisch. Wim Soenens geeft mij als jonge rijder de kans om op enkele maanden tijd met verschillende wagens te rijden. Los van het resultaat is dit een unieke kans voor mijn carriŤre. Wie kan zeggen dat hij op enkele maanden tijd en een WRC en een Super 2000 in competitie kan besturen?"

Het wordt zaterdag hoe dan ook aanpassen voor Langenakens. "Ik mag nu niet naar het resultaat kijken, wel naar de ervaring die ik met deze verschillende wagens op doe. Ik heb de Peugeot een tijdje geleden bestuurd in Frankrijk en dat beviel me wel. Het zal anders zijn dan de voorgaande rally's waar ik af en toe in de buurt kwam van de tijden van Pieter Tsjoen en enkele keren Patrick Snijers achter mij liet. Maar anders is daarom niet slechter. Laat me dit jaar maar wat zaaien om de volgende jaren te kunnen oogsten" knipoogt Jonas Langenakens.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws