www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Preview: Mathias Viaene wil strijden met Snijers
18.05.2012 - 12:05, persbericht

Aanstaande zaterdag wordt in Bocholt de Sezoens Rally gereden. De vierde manche van het BFO Belgian Rally Championship staat in het teken van een nieuw duel tussen Pieter Tsjoen en Patrick Snijers, maar Mathias Viaene is vastbesloten om zich in die strijd te mengen.

De Sezoens Rally is met zijn 25% onverhard een buitenbeentje in het BFO-BRC, maar dat schrikt Mathias Viaene niet af. “Dit wordt mijn derde deelname in Bocholt. In 2009 startte ik hier voor het eerst met een Ford Escort bij de Historics en bij mijn tweede deelname won ik de Gr N en werd ik 7de algemeen. Met een Mitsubishi Evo X versloegen we toen kleppers als Verschueren, Romain, Langenakens en Lhonnay. Nu rijden we hier voor het eerst met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS en ik denkt dat de snelheid van de WRC op het onverhard tussen de bomen indruk zal maken. Maar ik onthoud dat we hier altijd goed presteerden,” benadrukt de piloot uit Waregem.

Bovendien tankten Mathias Viaene en copiloot Pieter Vyncke in de voorbije Rallye De Wallonie een pak zelfvertrouwen met hun derde plaats. Dit stimuleert het duo om met het vizier op scherp naar Noord-Limburg af te zakken. “De Rallye De Wallonie zit nog in de benen, wat het ritme zeker ten goede komt. We willen meteen scherpe tijden neerzetten en de goede lijn van de vorige wedstrijd doortrekken. Als dit lukt, dan denk ik dat we ons vizier op Patrick Snijers kunnen richten. Na afloop van de Wallonie bleek dat we zonder onze lekke band misschien wel hadden kunnen wedijveren met de Mini. Ik hoop dat we hem nu eens kunnen aanvallen door foutloos te rijden. Maar ik wil in de eerste plaats natuurlijk een goed resultaat neerzetten om onze kansen in het BFO-BRC gaaf te houden en zo de goede sfeer bewaren binnen het team.”

Omdat de WRC’s niet toegelaten zijn in het IRC, werkt Mathias Viaene momenteel ook al aan een project voor Ieper. “Momenteel zijn we aan het onderhandelen met onze partners over het geschikte alternatief voor de GEKO Ypres Rally. Het zou natuurlijk een droom zijn om met een S2000 wagen deel te nemen in een manche van het IRC, maar zover zijn we nog niet. Dit jaar rijden bij Wim Soenens en NCRS in een fantastisch team, waarover ik erg tevreden ben. Als we in Ieper starten, dan zal het met een wagen uit hun atelier zijn.”

Maar eerst is er de Sezoens Rally waar Mathias en Pieter zaterdagmorgen vertrekken met het startnummer 3 op de deuren.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws