www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Melissa Debackere mikt op de Belgische titel
23.02.2011 - 18:41, persbericht

Aanstaande zaterdag begint met de Haspengouw rally het Belgisch kampioenschap rally 2011. Net als de voorbije jaren belooft het opnieuw een mooi kampioenschap te worden met de Belgische vaste waarden aangevuld met enkele nieuwe namen die haast allemaal met een nieuwe wagen aan de start komen. Zo ook Melissa Debackere en Cindy Cokelaere al nam dit vrouwelijk duo ook al met de Subaru Impreza WRC S12 deel aan de slotwedstrijd van het BK 2010.

Na 4 seizoenen neemt Melissa Debackere afscheid van de Toyota Corolla WRC. Een betrouwbare wagen die haar definitieve doorbraak in het BK betekende en waarmee ze in 2009 tweede eindigde in het kampioenschap. "Zo'n afscheid voelt toch altijd een beetje raar aan" zegt Melissa Debackere. "Het was een goeie wagen, niet moeilijk om aan te werken, zeer betrouwbaar maar door de jaren heen uitgeŽvolueerd. Vandaar dat we de overstap maken naar de modernere Subaru Impreza WRC S12 waarmee we vorig jaar deelnamen aan de Condroz rally. De wagen heeft een volledige revisie bij Prodrive achter de rug, krijgt deze week een nieuwe ophanging waardoor donderdag nog een kleine testsessie zullen inlassen om een zo met een basisafstelling naar de Haspengouw te vertrekken."

De Haspengouw editie 2011 is niet meer te vergelijken met de vorige editie. Zo is de klassementsrit op Brustem vervangen door die van Zepperen. "Brustem was een rit waar je eigenlijk niet veel verkeerd kon doen. Je moest snel zijn, de ideale lijn vinden en uitkijken waar je de weg afsneed. Zepperen is een rit met een hogere moeilijkheidsgraad. Deels onverhard en erg verraderlijk. Ik ken de rit van enkele jaren geleden maar ben toch op mijn hoede."

Het BK omvat 8 wedstrijden. Net als vorig jaar is de Haspengouw de openingswedstrijd. "Het lijkt een makkelijke wedstrijd maar dat is het zeker niet. Bij droog weer is er veel stof, bij regenweer is er veel aquaplanning en door het afsnijden van de bochten ligt er dan veel modder op de weg. Net zoals elke wedstrijd heeft ook de Haspengouw dat eigen typische karakter. Een goede start van het kampioenschap is belangrijk om het eigenlijk doel te bereiken, de titel pakken. Het zou een unicum voor de rallysport zijn dat een vrouwelijk duo de titel pakt. Iedereen start min of meer of gelijke voet en moet zich aanpassen aan een nieuwe wagen. Als je gelooft in eigen kunnen is niets onmogelijk."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws