www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

ORC Review: Elektrische panne doet Cailliez vroeg opgeven
28.05.2012 - 16:33, persbericht

Dit weekend vond in Oostrozebeke de ORC Rally plaats en na een forfait in 2011 was LC Racing er dit keer wel bij. Niet met Koen Lauwaert zoals in eerste instantie aangekondigd, want die liet zijn plaats wegens familiale omstandigheden aan teamgenoot Pieter Cailliez. In het rechterzitje nam de jarige Bjorn Willaert plaats.

Anders dan andere jaren was er dit jaar een showproef op zaterdagavond, die de startvolgorde voor zondag zou bepalen. Tijdens die proef was Pieter meteen goed bij de pinken, want het duo klokte een ex aequo 14de tijd algemeen en mocht na die proef de leidersplaats in klasse 3G in ontvangst nemen, voor kleppers als Dobbelaere en Depla. Op naar zondag dus, waarbij de eerste proef Pieter iets te enthousiast was in een remzone en de motor liet afslaan in een poging om de wagen niet rechtdoor te laten gaan. Enkele seconden verloren, maar niets aan de hand. Tijdens de tweede proef van de dag liep het echter mis. In een bochtencombinatie viel alle stroom in de auto plots weg en viel de motor stil. Er was geen leven meer in de wagen te krijgen en de LC Racing crew kon niet anders dan de handdoek werpen. Na de Routes Du Nord, waar hetzelfde probleem ook al voor de opgave zorgde, had het team nochtans enkele onderdelen provisoir vervangen of gereviseerd, maar dit keer bleek het euvel volledig aan de batterij te liggen. Die gaf voor een nog onverklaarbare reden plots geen stroom meer, terwijl de wagen op zaterdag en tijdens de eerste proef geen krimp gaf. Eenmaal de servicemensen met een andere batterij kwamen, kon de wagen op eigen kracht de proef verlaten. Geen geluk dus in de ORC, die nochtans erg goed was begonnen.

Op naar de volgende rally en dat wordt waarschijnlijk de Rally van Wervik, waar Koen Lauwaert 2 weken na zijn forfait dan wel zijn eerste rally van 2012 zal afwerken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws