www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

ORC Review: Tobi Vandenberghe naar 7de plaats bij Historics
29.05.2012 - 12:05, persbericht

Gezien de mooie tweede plaats in het VAS Historic-kampioenschap, en de aanwezigheid van enkele nationale snelle piloten werd beslist om op zaterdagavond onmiddellijk in de aanval te gaan. Jammergenoeg besliste de versnellingsbak daar anders over, en moest de showspecial zonder de 2de versnelling verreden worden. Resultaat was 16de tijd. Gelukkig hadden we op zaterdagavond 90min service, want we hebben alle 90 minuten nodig gehad. Het team van KBRacing.be heeft een serieus zware kluif gehad aan het vervangen van de versnellingsbak, waardoor we zonder straftijd tijdig hebben kunnen pointeren !

Op zondag diende er dus zwaar aangevallen worden om omhoog te klimmen in het klassement. Groot was de teleurstelling toen op weg naar de eerste proef plots de koppeling dienst weigerde. Er werd beslist alsnog te starten en het best mogelijke resultaat neer te zetten. Halfweg de proef had de koppeling er plots wel weer zin in hetgeen resulteerde in een 10de tijd.

De verdere lus werd afgewerkt met een 80% werkende koppeling wat ons toeliet om na de eerste lus al op de 11de plaats te finishen. Tijdens de servicetijd was het wederom alle hens aan dek om de koppelingsissues op te lossen. Wederom een serieus dankwoordje aan de KBRacing crew die het issue wist te verhelpen.

In de tweede lus wisten we telkens de 7de tijd te realiseren en klommen we verder op naar de 9de plaats, mede dankzij het uitvallen van Glorieux die jammergenoeg met motorproblemen te kampen had. Desondanks het grote vermogensverschil slaagden we er eenmaal in om binnen de 10seconden van de scratch te draaien. We hadden nu nog 3 seconden achterstand op Aerts, 7 op Vanderspinnen en 23 op Deleersnijder. Blijven aanvallen was dus de boodschap!

In de derde lus begon de reserve-versnellingsbak meer en meer olie te verliezen en we hoorden geregeld onheilspellende krakjes vanuit de versnellingsbak komen. Na de uitval van Aerts slaagden we erin Vanderspinnen voorbij te gaan en hadden we met nog 1 lus te gaan nog 14 seconden in te halen op Deleersnijder. Jammergenoeg werd KP12 geannuleerd en bleef er finaal nog steeds een kloof met Deleersnijder. Hopelijk vinden we snel een andere versnellingsbak daar Wervik reeds voor de deur staat. Nogmaals een groot dankwoord aan Karel Bril voor de geleverde service dit weekend!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws