www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

ORC Review: Ruime eerste klassezege voor Celopi Racing
29.05.2012 - 23:32, persbericht

De ORC Rally in Oostrozebeke werd voor Lembekenaren Christophe Panis en Lode D’haenens een topevenement. Zaterdagavond werd de superspecial onder toezicht van vele toeschouwers afgewerkt met een goede tijd, die meteen ook duidelijk maakte dat we voor de klassewinst konden gaan.

Na de leuke maar lange avond was het al snel zondagmorgen. Nu ging de rally pas echt van start. We besloten er meteen in te vliegen en deze tactiek draaide goed uit. “We zijn aan een stevig tempo begonnen met de bedoeling een kloofje te slaan met de dichtste achtervolgers in onze klasse, 2C. De tijden bleken zelfs zo snel dat we die bij de volgende passages niet of nauwelijks konden verbeteren!” zegt Christophe. Er werd snel een mooie voorsprong bij elkaar gereden zodat we vooral naar onszelf moesten kijken. We hadden besloten geen risico’s te nemen om vooral lekke banden te vermijden. “Onze woorden waren nog maar pas koud of we maakten twee foutjes op de langste proef, we waren verwittigd!” vult Lode aan. Daarna werd een goed ritme gereden zonder de limieten op te zoeken, maar ook zonder het gebruik van de handrem achterwege te laten. “Als ik naar een rally ga kijken wil ik spektakel zien, dus tracht ik ook hier en daar het publiek wat terug te geven!”, lacht Christophe. “Het was een prachtig weekend waarbij we, pas in onze 4de rally, goede tijden konden combineren met amusement. De klassewinst smaakt naar meer!”

Uiteindelijk werd in het algemeen klassement een 46ste plaats behaald op zo’n 150 deelnemers! Nog een dankwoordje aan Philcars, de toeschouwers en uiteraard onze sponsors: Doe-het-zelf Deschacht, Peugeot Steenbeke, Carrosserie De Roose en Tweewielers De Causmaecker.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws