www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

25 jaar autosport voor Dominique Bruyneel
23.02.2011 - 18:54, persbericht

Dominique Bruyneel en Lara Vanneste rijden dit jaar het volledige BK met een Peugeot 207 S2000 van NCRS. Bruyneel is voorzichtig ambitieus en mikt op de top drie in de eindstand van het BK.

De 47-jarige Bruyneel is geen onbekende in de autosport. Dit jaar viert hij zijn zilveren jubileum. "In 1986 begon ik als co-rijder van Patrick Spillebeen" herinnert Dominique Bruyneel zich alsof het gisteren was. "Na drie jaar ben ik zelf achter het stuur gekropen met succes want ik won al snel het VAS kampioenschap met een Opel Manta 400 om vervolgens in 1992 de nationale titel te winnen met een BMW M3. In die tijd spraken we nog van het Belgisch Internationaal en het Belgisch Nationaal kampioenschap. Enkele jaren later heb ik de piste van het kampioenschap verlaten om een mixed programma te rijden. Ik was wat uitgekeken op BelgiŽ en reed daarom ook wat wedstrijden in het buitenland. De voorbije vier jaar heb ik deelgenomen aan het Frans onverhard kampioenschap waar ik in 2009 als eerste niet Fransman de titel pakte. Sinds vorig jaar ben ik meer actief in BelgiŽ om vanaf 2011 nog eens een volledig BK te rijden. Het klinkt raar maar ondanks mijn 25 jaar ervaring zal alles nieuw zijn en dat is best leuk!"

Maar er in nog een andere reden waarom Dominique Bruyneel dit jaar het volledige BK afwerkt. "Ik werk veel met Wim Soenens (GEKO) samen net als met het NCRS team maar de hoofdreden heeft te maken met de zwangerschap van mijn echtgenote. Ik had graag het Europees kampioenschap gereden maar nu mijn vrouw zwanger is zie ik een beetje op tegen het vele reizen."

Wie start in een kampioenschap doet dat niet zonder ambitie. Dominique Bruyneel is voorzichtig ambitieus. "Ik noem het liever realistisch ambitieus. De WRC's zijn out of reach, ze zijn te sterk voor onze minder krachtige Peugeot 207 S2000. Maar een wedstrijd moet altijd gereden worden en ik weet uit ervaring dat je op regelmaat hoog kan eindigen in het kampioenschap. Vandaar dat ik op het einde van het seizoen graag in de top drie zou eindigen."

Bruyneel reed in zijn carriŤre met alle mogelijke wagens. WRC's, Groep A wagens, voorwiel en achterwiel aangedreven wagens en nu start hij met een Peugeot 207 S2000. "Ik heb deze wagen vorig jaar leren kennen en ik amuseer mij enorm. Het ontbeert de Peugeot wat aan kracht maar de remmen zijn indrukwekkend en het rijplezier valt te vergelijken met de periode toen ik met de BMW M3 reed."

Het kampioenschap start met de Haspengouw rally. Een wedstrijd met een sliertje onverhard en dat moet Bruyneel wel liggen. "Gezien het sterke deelnemersveld maak ik mij geen illusies maar de strook onverhard kan beslissend zijn in een wedstrijd als deze. Ik hoop dat ik daar mijn ervaring kan aanwenden om een goed resultaat af te dwingen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws