www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw: Preview Jonas Langenakens
23.02.2011 - 20:00, persbericht

Ook in 2011 is de Rally van Haspengouw weer de seizoensopener. Meteen de thuisrally voor Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux. Na een positieve evaluatie van het seizoen 2010, werd opnieuw gekozen voor een Mitsubishi Lancer Evo X van bij Guy Colsoul. En net zoals verleden jaar wordt er een grote strijd aangekondigd tussen de tenoren uit de Groep N-klasse. Naast Jonas kiest ook Raphael Auquier voor een soortgelijke wagen en gaan Stéphane Lhonnay en Timo Van der Marel aan de slag met een iets minder recente maar daarom niet minder snelle Evo IX. Uit het Subaru-kamp mag weerwerk verwacht worden van Yves Bruneel die met de Fixion Impreza op pad gaat.

Jonas: “Het begint stilaan te kriebelen om terug achter het stuur van een rallywagen te kruipen. Het tussenseizoen duurde me veel te lang! Mijn tegenstanders in Landen zijn zeker niet van de minste. Ik ben benieuwd waar ik tegenover hen sta, nadat ik verleden jaar toch nuttige ervaringen opdeed. Na een heel goede samenwerking met Kenneth Delvaux verleden jaar tijdens de Rallye Jean-Louis Dumont (nvdr: waar Jonas en Kenneth de algemene overwinning in de wacht sleepten), zal hij mij tijdens mijn thuiswedstrijd navigeren. We hopen vooral een foutloos parcours af te werken. De Haspengouw mag dan niet meteen de meest technische rally zijn, maar met de vele regen in het vooruitzicht en het feit dat er toch de nodige stukken onverhard in het parcours zitten verwerkt, gaan we de seizoensopener toch niet onderschatten.”

Op het programma staan drie rondes van telkens vijf klassementsproeven. De eerste wagen zal op zaterdag 26 februari om 8u over het startpodium rijden om deze een halve dag later hopelijk weer in het gesloten wagenpark te plaatsen. Jonas en Kenneth krijgen het startnummer 11 op de deuren van de Evo X gekleefd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws