www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik: Mathias Viaene: "Aanpassen aan de Super 2000"
08.06.2012 - 12:00, persbericht

De Geko Ypres Rally nadert met rasse schreden en heel wat teams zijn druk bezig met de voorbereiding op deze prestigieuze wedstrijd. Zo ook Mathias Viaene... De piloot uit Waregem ging bij NCRS aankloppen om een Peugeot 207 S2000 in te zetten. Een wagen die Mathias komende zaterdag een eerste keer zal testen in de Geko Rally Van Wervik.

Mathias Viaene en Pieter Vyncke werken dit jaar het BFO Belgian Rally Championship af met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS. Omdat de Geko Ypres Rally ook op de kalender staat van het IRC en de WRC’s niet toegelaten zijn in dit kampioenschap, moest het West-Vlaamse duo op zoek naar een alternatief. “Dankzij onze sponsors en de steun van Philip Cracco en Accent, jobs for people, kunnen we aantreden met de Peugeot 207 S2000 van NCRS. Het betreft de ex-Bruyneel versie die vorig jaar een evolutie kreeg. Dit is niet de laatste update van Peugeot, maar dat zal de pret niet drukken.”

Mathias Viaene kan komende zaterdag alvast wennen aan zijn nieuwe atelier, want hij zal de 207 S2000 uitvoerig testen in de Geko Rally Van Wervik. “Het zal aanpassen worden aan de atmosferische motor, die ik hoog in toeren moet houden. Ik zou graag de chrono’s van Freddy Loix zo dicht mogelijk benaderen om straks in Ieper mee te dingen naar een ereplaats. In Wervik is het klassement van ondergeschikt belang. Ik wil vooral een goeie set-up zoeken. Zelfs al staan we goed in de stand, zullen we niet nalaten om eens iets te proberen!”

De Geko Ypres Rally brengt voor Viaene ook op professioneel vlak nog heel wat extra werk met zich mee. Met zijn firma Tsubo Sign & Graphics voorziet hij straks heel wat wagens van een frisse belettering. Eén daarvan is de Renault Clio R3 van Frederic Berville, die opnieuw de kleuren van Safety On The Road, Speed On The Track verdedigt. De piloot uit Vlamertinge verdween vorig jaar vroegtijdig van de tabellen in Ieper. Berville is uit op sportieve revanche en om niets aan het toeval over te laten wordt ook in Wervik deelgenomen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws