www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik: Freddy Loix: "Een ideale test voor Ieper"
08.06.2012 - 20:54, persbericht

Een goede voorbereiding is essentieel om op internationaal niveau in de rallysport mee te strijden voor de overwinning. Dat geldt zeker voor de Geko Ypres Rally, de Belgische manche van de Intercontinental Rally Challenge. Het specifieke parcours in de Westhoek vergt een gepaste afstelling. Freddy Loix, met zeven overwinningen in Ieper de absolute recordhouder van deze wedstrijd, laat niets aan het toeval over. De BFO-piloot kent als geen ander het geheim om succes te hebben in Ieper. Daarom starten Freddy Loix en Lara Vanneste morgen in de Rally van Wervik met de BFO Peugeot 207 Super 2000. Het wordt een uitgebreide testsessie voor de BFO-formatie.

"Aanvankelijk stond deze wedstrijd niet op ons programma, maar vorige week hebben we, in samenspraak met BFO en 2C Compétition, het team dat onze Peugeot runt, beslist om de Rally van Wervik te rijden. We hebben voor Ieper een aantal evoluties ter beschikking gekregen van Peugeot Sport. Omdat we een week voor Ieper in Frankrijk de Rallye des Vins Mâcon rijden met de BFO Peugeot 307 WRC, hebben we geen tijd om tijdens dat weekend nog te testen met de Super 2000. Daarom werd Wervik als test aan ons programma toegevoegd," vertelt Freddy Loix. "We gaan ons in Wervik vooral concentreren op het chassis en de wegligging. Daarna kunnen we tijdens de test enkele dagen voor Ieper werk maken van de ideale afstelling van de motor en de transmissie. Twee jaar geleden heb ik de Rally van Wervik ook gereden als voorbereiding. Het parcours is heel representatief als testbasis."

Uiterlijk zal er geen verschil te merken zijn, maar de 207 Super 2000 waarmee in Wervik gereden wordt is niet dezelfde wagen als die waarmee hij de kleuren van BFO in Ieper zal verdedigen. "We gebruiken in Wervik de tweede Peugeot 207 S2000 van het team, zeg maar onze testwagen. Die heeft natuurlijk wel identiek dezelfde configuratie en evoluties als de BFO Peugeot waarmee we in Ieper zullen rijden. Om er morgen een geslaagde test van te maken, hoop ik op stabiel weer, zodat we de ganse dag in dezelfde omstandigheden kunnen rijden om de progressie van onze afstellingen te kunnen beoordelen. Het worden drukke weken, maar vooral plezante weken!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws