www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Rally van Wervik: Mathias Viaene wint bij Super 2000-debuut
09.06.2012 - 20:36, jdh - foto buyse

Mathias Viaene (Peugeot 207 Super 2000) heeft de Geko Rally van Wervik op zijn naam geschreven. Na de late opgaves van Lietaer en Beauprez zorgde hij met Claudie Tanghe (BMW Compact) en Historic-winnaar Glenn Janssens (Porsche 911) voor een verrassend podium. Publiekstrekker Freddy Loix, ganse dag de snelste man in koers, werd niet in het eindklassement opgenomen.

De Geko Rally van Wervik kon opnieuw Freddy Loix als publiekstrekker strikken. Fast Freddy kwam de laatste voorbereidingen doen voor de Geko Ypres Rally met de Peugeot 207 S2000 van 2C Compétition. Het team nam de wagen tussen de proeven onder handen waardoor Loix, zoals vooraf gepland, niet in het eindklassement werd opgenomen. De Limburger was wel ganse dag de snelste rondom Wervik, al bleef het verschil met Paul Lietaer (Impreza WRC S6) vrij beperkt.

De Polle leek op weg naar een tweede zege in twee weken maar in de slotronde moest de Snor alsnog aan de kant met technische problemen. Hij had toen zo'n minuut voorsprong verzameld op Mathias Viaene, die de Geko Ypres Rally kwam voorbereiden met de NCRS-207 S2000. Viaene kreeg na de opgave van Lietaer de leidersplaats in handen en mocht bij zijn Super 2000-debuut meteen een algemene overwinning vieren. Naast Beauprez (Impreza WRC S9), bijna de ganse dag in duel in duel met Viaene, moesten ook WRC-rijders Bouvart (Corolla WRC) en Chieusse (307 WRC) in de tweede wedstrijdhelft aan de kant zodat de tweede plaats naar Claudie Tanghe ging die zijn BMW Compact aan het Belgische publiek presenteerde.

Nog verrassender was de derde plek voor Glenn Janssens, tevens winnaar in het Historic-gedeelte met zijn Porsche 911. De zakenman lag vanmorgen in een secondenstrijd verwikkeld met Stefaan Stouf (Escort MK 2) maar kon na diens sortie zonder tegenstand naar de zege in Divisie 4 rijden. Yves Bruneel (Transeurope) werd tweede op 2'04", slechts 2" sneller dan Tim Van Parijs (Porsche 911), in het algemeen klassement eindigden ze respectievelijk achtste en tiende.

Achter de Janssens-Porsche werd een mooie strijd geleverd tussen Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6) en Bert Coene (Lancer Evo X). Uiteindelijk pakte Berleur de vierde plaats, slechts één seconde voor Coene. Thuisrijder Steven Dolfen (Clio Kit Car) tikte als zesde aan na een mooie strijd in F2 waarbij hij Lauwaert (Clio R3) en Vanneste (C2 R2 Max) te snel af was. In de slotronde vielen Lauwaert en Vanneste nog terug naar respectievelijk plek negen en elf. Daarvan profiteerde Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9) die in extremis naar de zevende plaats sprong.

Vermeeren was ook de beste in Divisie 1-2. Stefaan T'Joens (Subaru) moest 1'19" toegeven, Bjorn Renier (Clio) werd derde in de standaardklasse op 2'17".

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws