www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik Review: Succesvolle test voor Freddy Loix
10.06.2012 - 13:07, persbericht

Freddy Loix en Lara Vanneste kwamen aan de start van de Rally van Wervik om uitgebreid te testen met de BFO Peugeot 207 Super 2000 van 2C Compétition als voorbereiding op de Rally van Ieper. De testwagen van het Franse team werd voorzien van de laatste evoluties en twee weken voor de Ypres Westhoek Rally zocht de BFO-formatie naar de ideale set-up op de proeven rond Wervik. Het resultaat was voor één keer van ondergeschikt belang, maar Freddy en Lara domineerden wel de wedstrijd met hun Peugeot.

"We hadden een afspraak met de organisatoren dat we buiten klassement mee zouden rijden. Zo konden we de 15 klassementsproeven optimaal benutten om te testen. We hadden afgesproken dat de timing voor ons flexibel zou zijn, zodat we meer servicetijd zouden kunnen gebruiken dan normaal. De organisatoren namen wel onze tijden op de proeven, maar we werden logischerwijze niet in het officieel eindklassement opgenomen," vertelde Freddy Loix.

De tijden waren in elk geval overtuigend en veelbelovend, want de BFO Peugeot domineerde de wedstrijd voor de WRC van Paul Lietaer, een specialist uit de streek. Na de opgave van Lietaer door remproblemen, strandde Mathias Viaene met zijn Peugeot 207 S2000 op een kleine 2 minuten van Freddy Loix, die zoals afgesproken uit de wedstrijd verdween na de finish van de laatste proef, waardoor Viaene de overwinning op zijn naam mocht schrijven.

"Het was niet evident om in wedstrijdomstandigheden te testen. Op een normale testbasis werk je constant korte runs af op dezelfde strook van 2 tot 3 km. Daardoor kan je elke aanpassing heel snel vergelijken met de vorige configuratie. In Wervik was het iets moeilijker, want we hadden maximaal 15 korte klassementsproeven. In een wedstrijd wil je voluit voor snelle tijden gaan, maar vandaag lag de nadruk op het verbeteren van onze set-up en de chrono's. Aanvankelijk had ik niet het optimale gevoel. We begonnen met een afstelling die te hard en te nerveus was, efficiënt op Frans asfalt met veel grip, maar niet op het gladde Belgische asfalt. Halfweg de dag ging het al een stuk beter en uiteindelijk hebben we een afstelling gevonden die me vertrouwen geeft voor Ieper. We zijn er nog niet helemaal, maar deze basis is goed om tijdens een laatste testsessie nog te verfijnen om in een goede configuratie te starten in Ieper. Op het einde was de wagen stabiel, snel en efficiënt. Kortom, het was een goede testdag!"

Freddy en Lara vertrekken morgen, zondag, al naar hun volgende opdracht: de Rallye des Vins Mâcon, de vierde manche van het Frans rallykampioenschap. Daar verdedigen ze opnieuw de kleuren van BFO, maar dan aan het stuur van de Peugeot 307 WRC van 2C Compétition.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws