www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Lotus Exige R-GT als openingswagen in Geko Ypres Rally
11.06.2012 - 19:02, jdh

Lotus zal zijn nieuwe rallywapen, de Exige R-GT, voor het eerst presenteren in de Geko Ypres Rally. In afwachting van de GT-homologatie zal de Lotus als openingswagen aan het werk te zien zijn in Ieper. Later dit seizoen staan deelnames in het IRC en EK op het programma, maar de Geko Ypres Rally wordt de eerste voorstelling aan het grote publiek nadat de wagen al enig testwerk onderging in ItaliŽ.

In Ieper zal de wagen verder op punt worden gezet op vlak van ophanging en elektronica. Ook met het gamma banden van Michelin, een partner van het team, zal getest worden. "De ontwikkeling van de Exige R-GT verloopt goed,", vertelt Claudio Berro van Lotus, "Ondertussen wachten we verdere reglementeringen over de GT-categorie af vanuit de FIA, die hierover op 15 juni zullen vergaderen op de World Motor Sport Council."

De wagen zal bestuurd worden door de Portugees Bernardo Sousa, bijgestaan door Corrado Mancini. "Ik ben blij er in Ieper te kunnen bij zijn, zelfs als is het maar als voorwagen. Deze aanwezigheid zal ons helpen om onze tijden te vergelijken met onze toekomstige concurrenten. Gedurende de testen verbeterde de wagen voortdurend en ik ontdek nog dag na dag zijn groot potentieel."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws