EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Wervik Review: Koen Lauwaert tevreden met top-10
11.06.2012 - 19:31, persbericht

Na tweemaal vervroegd aan de kant te moeten dit seizoen, stond de Clio R3 van LC Racing afgelopen zaterdag nog eens aan de eindmeet van een rally. Koen Lauwaert behaalde een 9e plaats algemeen in de Rally van Wervik, waarmee de Ichtegemnaar best tevreden was maar anderzijds de ambitie om als snelste voorwielaangedreven wagen te finishen niet kon waarmaken.

Koen was immers na de eerste ronde al op achtervolgen aangewezen: “Het is van Ieper 2010 geleden dat ik nog eens met de R3 gereden heb, waardoor ik met een te harde afstelling van start ging voor de eerste ronde en de wagen ook eens stilviel en we 5 seconden verloren. Ook de aanpassing aan het snelle en spekgladde parcours doet me logischerwijze tijd verliezen aangezien ik hier nog nooit eerder heb gereden.”

Daardoor reed Koen na de eerste lus pas als derde voortrekker het servicepark binnen en keek hij al tegen een achterstand aan van 11 seconden op Vanneste en 3 seconden op Dolfen, die uiteraard niet bleven wachten. De volgende boucles probeerden Koen en Dolfen de achterstand op Vanneste te verkleinen, wat resulteerde in een spannende strijd in F2; na de derde ronde stonden de 3 kemphanen vlak achter elkaar in het algemene klassement en binnen de 10 seconden. Op KP 11 pakte Dolfen de leiding van Vanneste over en begon met een aantal kanontijden verder weg te lopen om het uiteindelijk ook te halen. Koen besloot zich nog niet gewonnen te geven en slaagde er tijdens een moeilijke slotronde ook in om Vanneste terug te pakken. Finaal finishte het duo Lauwaert – Beernaert als 9de algemeen, 7de moderne en 2de voorwielaangedreven wagen.

De volgende rally wordt de SR Staden, waar mits wat geluk beide wagens van LC Racing nog eens aan de start zullen staan.