www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik Review: Viaene sluit S2000 debuut af met zege
14.06.2012 - 12:05, persbericht

Mathias Viaene maakte afgelopen weekend tijdens de Geko Rally Van Wervik voor het eerst kennis met een S2000 wagen. Deze deelname kaderde in zijn voorbereiding op de Geko Ypres Rally. Het werd een geslaagde test, want Viaene schonk de NCRS Peugeot 207 S2000 zijn eerste zege van het seizoen.

Mathias Viaene en Pieter Vyncke hadden vooraf aangegeven enkel aan de Geko Ypres Rally te denken. Het Waregemse duo had bijgevolg heel wat testwerk voor de boeg. “We hebben vandaag vooral aan de ophanging en de achteras gewerkt. De aanpassing aan de wagen verliep zeer vlot en sinds deze morgen is de wagen continue geëvolueerd. Ik ben zeer tevreden over de bekomen set-up en we zijn klaar voor Ieper,” aldus Mathias Viaene.

In Wervik stond er met Freddy Loix (Peugeot 207 S2000 van 2C Compétition), die buiten klassement reed, een stevige referentie aan de start. “Je kan beide wagens absoluut niet vergelijken. De Peugeot van Freddy is de derde evolutie, terwijl onze wagen een stuk ouder en minder geëvolueerd is. Ik had gehoopt om 1,5 sec per km te moeten toegeven. Deze morgen waren het 2 seconden, vanmiddag anderhalve seconde en de laatste twee boucles slechts 1 seconde per kilometer. Ondertussen heb ik ook de chrono’s die Dominique Bruyneel (zelfde NCRS Peugeot 207 S2000) en Bernd Casier (Skoda Fabia S2000 Evo 2) hier vorig jaar reden op de voet gevolgd. Van deze laatste twee bleken we telkens sneller. Mijn ambities voor Ieper? Een mooie ereplaats moet kunnen… Top 15 of top 10?”

De competitietest van Mathias Viaene kreeg in Wervik nog een onverwachte wending na de late opgave van Paul Lietaer. “Het klassement deed er vandaag niet toe. Eigenlijk reden we onze eigen wedstrijd zonder aan de zege te denken. Maar het is super als je alles kan uittesten en dan ook nog de overwinning kan meepikken. Het vertrouwen voor Ieper is groot.”

De kleuren van Safety On The Road, Speed On The Track prijkten in Wervik eveneens op de Renault Clio R3 van Frederic Berville. Deze wagen uit de ateliers van Benoit Blaise Racing werd uitvoerig getest met het oog op de Geko Ypres Rally. “Hoewel er hier met Lauwaert, Dolfen en Vanneste potentiële speelkameraden van de partij waren, heb ik vanochtend bewust gekozen om enkel afstelwerk voor Ieper te verrichten,” opent Frederic Berville. “Het begon al met het zoeken van de juiste zitpositie, want je ziet de koorden veel minder dan in mijn Fiesta van vorig jaar. Ook moet ik veel meer werken aan het stuur en de motor voortdurend in toeren houden. Dit ondervond ik ook op één van de proeven toen ik de motor even liet afslaan. Maar het lastigste was de ophanging en de remmen… Vooral met het zoeken naar de perfecte rembalans en gepaste rijstijl zijn we een tijdje bezig geweest. Hierbij zijn we tot het uiterste geweest, wat we bekocht hebben met een tijdrovend bezoekje aan een greppel. Een klein foutje, maar Wervik was ondergeschikt aan Ieper en daar zijn we klaar voor. Ik wil tot slot ook nog even de mensen achter Safety On The Road, Speed On The Track, Mathias Viaene en Pieter van Vymetal bedanken, want dankzij hen kunnen we dit project realiseren.”

Afspraak met beide piloten in Ieper!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws