www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Meer Spectator Arenas, minder No Public zones in Ypres Rally
15.06.2012 - 19:14, persbericht

Eťn week voor de start van de Geko Ypres Rally, kondigen de organisatoren een aantal veranderingen aan om toeschouwers maximaal van de rally te laten genieten. Eerst en vooral wordt het aantal Spectator Arenas verhoogd, en daarenboven worden ook de No Public zones tot een absoluut minimum beperkt.

In het weekend van 22 en 23 juni vindt de Geko Ypres Rally plaats. Voor de 2012 editie van deze klassieker van het IRC-kampioenschap, kondigen de organistoren een aantal belangrijke veranderingen aan. Zo gaat het aantal Spectator Arenas omhoog en verdwijnen bijna alle No Public zones.

Rally Manager Alain Penasse legt uit: "Om toeschouwers maximaal te laten genieten van de rally, werken we al een paar jaar met Spectator Arenas. Dit zijn spektakelpunten van de rally die makkelijk bereikbaar zijn voor toeschouwers, en die meestal hoger gelegen zijn dan het parkoers zodat alles fans een perfect zicht hebben op de actie. Daarenboven zijn ze uitgerust met drank- en eettentjes, krijg je er live resultaten via de Rally Radio, en zijn er ook toilletten." Elke Spectator Arena draagt de naam en kleuren van zijn sponsor, is bewegwijzerd vanuit het rallycentrum in Ieper, en staat ook aangeduid op de toeschouwerskaart."

Een andere grote wijziging voor de editie 2012 is de beslissing om het aantal No Public zones drastisch te verminderen. Alain Penasse: "We hebben dit jaar beslist om het grootste deel van de No Public zones om te vormen tot zogenoemde 10-meter zones. Dit betekent dat toeschouwers op veel meer plaatsen langs het parkoers kunnen postvatten, zij het dan op minstens tien meter van de weg. Ik zou willen vragen dat iedereen deze afstand strikt respecteert, de aanwijzingen van de marshalls opvolgt en vrienden en kennissen aanspoort om dat ook te doen. Trouwens zullen de politiedienst streng patrouilleren in die zones en overtreders zullen volgens de wet beboet worden met Ä150, teneinde het tijdschema van de rally niet in het gedrang te brengen. Enkel zo kunnen we van deze editie een echt toeschouwersfeest maken."

In de Rally Village zal ook een stand van de Belgian Responsible Rally Supporters aanwezig zijn. Fans worden gevraagd om het charter te ondertekenen en samen met duizenden andere toeschouwers op een veilige manier van de rally te genieten.

Tot slot laten de organisatoren ook weten dat er 120 wagens aan de start verwacht worden. Dat betekent dat de technische controle voor de nummers 1 tot 20 op woensdagavond plaatsvindt, en voor alle andere deelnemers op donderdag.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws