www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Rally: Alle praktische info samengevat
17.06.2012 - 19:11, jdh

Wie er volgend weekend een geslaagde rally wil van maken kan zich maar beter goed voorbereiden. Daarom hebben we voor u alle noodzakelijke en praktische info voor de wedstrijd en voorafgaande evenementen beknopt samengevat.

Deelnemerslijsten
  Geko Ypres Rally
  Ypres Historic Rally - FIA
  Ypres Historic Rally - MSA

Timing
  Geko Ypres Rally
 Ypres Historic Rally (p. 22-25, kan nog wijzigen op basis van aantal deelnemers IRC)

Parcours
Verandering van spijs doet eten, vindt organisatie SuperStage. Daarom werd dit jaar zo'n 60% van het parcours vernieuwd. De proeven Hollebeke, Langemark, Dikkebus en de Franse KP's bleven identiek aan de vorige editie maar de overige proeven ondergingen kleine (Mesen-Sauvegarde, Watou) tot grote wijzigingen (Westouter, Heuvelland, Kemmelberg, Krombeke-Vleteren).

Shakedown
Historic: Woensdag 20 juni is Boezinge de 'place to be' voor alle Historic-fans. De deelnemers van de Ypres Historic Rally kunnen er testen van 19u tot 22u op een parcours van 4,8 km net buiten het dorp, een groot stuk van KP Boezinge die de Historics op vrijdag aandoen. Het servicepark is gelegen in het sfeervolle centrum van Boezinge.

IRC: Donderdag 21 juni is het dan de beurt aan de IRC-deelnemers om hun wagen af te stellen in Nieuwkerke. Van 19u tot 20u30 is de shakedown voorbehouden voor de deelnemers met startnummer 1 tot 31 en 151 tot 153 (= de drie ingeschreven GT-wagens), daarna worden alle deelnemers toegelaten tot 23u.

Technische controles
Geko Ypres Rally (Garage Duran, Albert Dehemlaan 3, Ieper): eerste 20 startnummers op woensdag 20 juni van 18u tot 21u, overige startnummers op donderdag 21 juni van 7u tot 13u.

Ypres Historic Rally (Transport Dehem, Pilkemseweg 115A, Ieper): vrijdag 22 juni, FIA van 7u tot 10u - Nationaal van 10u tot 13u

Tickets
Een algemeen toegangsticket voor alle proeven en de shakedowns kost 40 Ä en is te koop in de Rally Shop op de Grote Markt van Ieper. Voor het officiŽle Rally Magazine betaal je 10 Ä. Klik hier voor alle verdere info, oa. de openingsuren van de Rally Shop op de Grote Markt in Ieper.

Rallycentrum
Voor de moderne rally is de Grote Markt van Ieper al sinds jaar en dag het wedstrijdcentrum Het gesloten wagenpark bevindt zich terug in het Ypres Businnes Park, beter bekend als de oude L&H-site. Het centrum van Boezinge is terug het zenuwcentrum voor de Ypres Historic Rally.

Live resultaten
De live-modules om de tijden te volgen komen weldra on-line via ypresrally.com en ypreshistoricrally.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws