www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: De Cecco voor het eerst met Michelin-banden
19.06.2012 - 13:35, persbericht

De Condroz Rally, de TAC Rally en de Rally van Wallonië. Drie proeven waarin het geluk niet de zijde koos van Cédric De Cecco, terwijl hij zich in de kijker reed met schitterende chrono's. Dit jaar kostte een lekke band hem de overwinning in de categorie zowel in Tielt als in Namen. De lekke band op de allerlaatste proef in de Rally van Wallonië was een enorme teleurstelling.

Door een scheur in de ligamenten na een valpartij met de mountainbike, moest Cédric De Cecco forfait geven voor de Sezoens Rally, maar ondertussen is hij helemaal hersteld om in de Rally van Ieper weer te vlammen met de Mitsubishi Lancer Evo X van TeamFloral. Om niets aan het toeval over te laten in Ieper, greep Cédric de koe bij de horens... "We hebben beslist om van bandenmerk te veranderen," vertelt de Luikenaar. "We zullen met Michelins rijden. Die hebben hardere flanken. Misschien kan dat helpen om in Ieper niet lek te rijden... Ik zal het bandengamma van Michelin ontdekken in Ieper, want ik heb nog nooit met banden van het Franse merk gereden. We hebben dus onze maatregelen genomen!"

Wie Cédric De Cecco en zijn navigator Cédric Pirotte kent, weet dat ze niet aan de start komen zonder hoge verwachtingen. "We willen de prestatie die we toonden in de TAC en de Rally van Wallonië deze keer vertalen in een resultaat," vervolgt Cédric De Cecco. "Ik heb nog ambitie in het kampioenschap. Daarom wil ik dit weekend zo goed mogelijk scoren en strijden voor de zege in Klasse 3. De concurrentie is wel stevig, met Bob Colsoul, Matthias Boon en Kris Princen. Het zou een droom zijn om in de top 15 te rijden en mee te strijden met de R4's..."

Cédric kent het parcours in Ieper een beetje. "Helaas niet voldoende," lacht hij. "Ik heb er twee keer gereden. In 2009 met de Fiesta ST, was het een erg kort optreden, en in 2010 met de R2. Mijn ervaring in Ieper is dus beperkt. De diepe grachten vergeven geen enkel foutje. Het is een wedstrijd waar ik met een zekere nederigheid aan begin, al koester ik wel ambitie om goed te scoren. Op de lange proeven moet je bovendien de remmen sparen. Laten we zeggen dat ik toch met een kleine veiligheidsmarge zal rijden..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws