www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: Pieter Tsjoen: "Beste zijn van tweede peloton"
21.06.2012 - 1:01, persbericht

Pieter Tsjoen krijgt tijdens de Geko Ypres Rally de steun van ŠKODA België. Met zijn Fabia Super 2000 wil hij uiteraard zijn leidersplaats in het Belgisch kampioenschap verdedigen, maar ook zo hoog mogelijk finishen in de eindrangschikking.

De belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender, die eveneens een manche is van de Intercontinental Rally Challenge, start over enkele uren in Ieper. Een wedstrijd die Pieter Tsjoen, in 2001 winnaar in de Westhoek, voor niets ter wereld zou willen missen. “Ik wou voor de belangrijkste wedstrijd van het kampioenschap over een competitieve wagen beschikken”, benadrukt de man die goed op weg lijkt naar zijn achtste Belgische titel. “Het lag dan ook voor de hand dat ik voor een ŠKODA Fabia Super 2000 koos. Ik heb er één gehuurd bij de Nederlander Erik Wevers.”

Afgelopen zaterdag maakte de Vlaamse zakenman tijdens een testrit kennis met het team en de auto. “Een test van een honderdtal kilometer, op een deel van een oude chronorit van de Rally van Ieper”, legt Tsjoen uit. “Een test die perfect verliep. We wisten dan ook een goede afstelling te vinden voor het differentieel en de ophanging.” Pieter Tsjoen, dit seizoen nog ongeslagen in het Belgisch kampioenschap, kon meteen de verschillen met zijn gebruikelijke WRC vaststellen. “In een Super 2000 moet je de motor vooral bij hoge toeren gebruiken, terwijl je bij een WRC meer het koppel hoort aan te spreken. Maar ik was aangenaam verrast door de wegligging van de ŠKODA. De stabiliteit in de snelle bochten is werkelijk uitzonderlijk.”

En denkt de man uit de streek die kwaliteiten voluit te kunnen benutten? “Ik zal zonder twijfel enkele chronoritten nodig hebben om het volledige potentieel van deze schitterende auto te kunnen gebruiken. Bovendien moet ik ook realistisch blijven: het zal me onmogelijk zijn het tempo van professionals als Juho Hänninen en Andreas Mikkelsen aan te houden. Maar ik wil wel de beste zijn van het tweede peloton en zoveel mogelijk punten voor het Belgisch kampioenschap scoren.”

Afgelopen woensdagavond kwamen de officiële ŠKODA-rijders samen in de Duranconcessie te Ieper, om er hun laatste indrukken voor de start mee te geven:

Andreas Mikkelsen: “Ik wil vooral een herhaling van vorig jaar vermijden, toen ik er in de eerste proef naast ging. Dit jaar ga ik opnieuw voor de titel in de IRC, maar tegelijk wil ik ook wel Ieper winnen. Het is en blijft tenslotte een heel prestigieuze wedstrijd.”

Juho Hänninen: “Dit is een heel unieke wedstrijd. Je moet hier toch over wat ervaring beschikken om te kunnen winnen. Zelfs voor mij, die toch nogal wat rally’s op onverhard rij, is het heel indrukwekkend om in actie te komen op asfalt dat voortdurend van grip verandert. Bovendien zijn de wegen hier heel smal en dikwijls nogal hobbelig ook.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws