www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: Jonas Langenakens hoopt in top-10 te raken
21.06.2012 - 1:06, persbericht

Vorig jaar ontpopte Jonas Langenakens zich met de Mitsubishi Lancer tot één van de revelaties van de rally van Ieper. Langenakens won zijn klasse en legde er de basis voor zijn eerste titel in de standaardklasse. Exact één jaar later staat Langenakens opnieuw aan de start van de West-Vlaamse klassieker. Een ander jaar, een andere wagen en andere ambities.

Jonas Langenakens liet zich dit jaar al enkele keren in positieve zin opmerken met de Ford Focus WRC van NCRS maar vanaf de Sezoensrally veranderde hij het geweer van schouder en koos hij voor de Peugeot 207 S2000. "Ik kijk enorm uit naar de Geko Ypres Rally" zegt Jonas Langenakens. "Het is fijn om terug te rijden op de wegen waarop ik het vorig jaar zo goed heb gedaan maar helaas heb ik geen tijd om melancholisch te worden. We zijn hier om te werken en willen een goede prestatie neerzetten. Het wordt niet evident want sinds de Sezoensrally hebben we niet meer met de wagen gereden. Donderdag rijden we de shakedown om zo wat extra kilometers te rijden. Ik hoop er de juiste afstelling te vinden voor de wedstrijd. De 207 heeft ook een nieuwe evolutie gekregen op vlak van ophanging en remmen, dat wordt dus even aanpassen in vergelijking met de Sezoens."

"Ieper is een lange, moeilijke rally waar het gevaar achter elke hoek of beter gezegd in of achter elke gracht schuilt" zegt Jonas Langenakens. "Ik hoop snel aan te pikken bij de subtop om dan stelselmatig progressie te maken. Op die manier hoop ik in de top 10 te geraken. Veel hangt af van onze start en dan zit ik toch met een dubbel gevoel. Enerzijds mogen we niet te langzaam starten want de concurrentie gaat echt niet op ons wachten denk ik. Anderzijds hebben we weinig ervaring met de Peugeot 207 S2000. Het komt erop aan om een goede balans te vinden tussen snelheid en kennismaking. Lukt dat, dan komt alles goed."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws