www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Preview: Freddy Loix: "Shakedown wordt heel belangrijk"
21.06.2012 - 13:45, persbericht

Het aftellen naar de grote afspraak van het seizoen is begonnen. Maanden heeft Freddy Loix toegewerkt naar de Geko Ypres Rally. Samen met trouwe partner BFO werd een programma met de Peugeot 207 Super 2000 in het Frans kampioenschap uitgestippeld om klaar te zijn voor Ieper. Met zeven zeges is Freddy Loix de absolute recordhouder in de Westhoek, maar deze keer staat hij voor een enorme uitdaging om met een privť-wagen de fabrieksteams te kloppen.

Realistisch ambitieus
Voor de BFO-piloot is de doelstelling ongewijzigd gebleven: winnen! "Ik start om te winnen, maar ik ben wel realistisch. Sommigen zeggen dat het startveld minder sterk is dan vorig jaar, maar met uitzondering van Jan Kopecky, zijn alle kandidaten op de overwinning wel van de partij. De grote vraag blijft hoe sterk de fabriekswagens van Skoda Motorsport geŽvolueerd zijn. We hebben een aantal uitstekende wedstrijden achter de rug in het Frans kampioenschap, waar we streden tegen kleppers als Bryan Bouffier en Cťdric Robert, maar zij reden ook met Peugeot 207 S2000's. We hebben nog geen rechtstreekse confrontatie gehad met de officiŽle piloten van Skoda."

Maandag, tijdens de laatste testsessie, ging de krachtbron van de 207 S2000 stuk. "Dat was een serieuze tegenvaller," vertelt Lara Vanneste, de copilote van Freddy in de BFO Peugeot. "We hadden 70 km getest toen we noodgedwongen moesten stoppen. We beschikken bij 2C wel over twee identieke Peugeots, dus was het geen probleem, want we zullen starten met de motor uit de andere wagen. Die heeft dezelfde specificaties."

Shakedown als test
"Door die motorbreuk, wordt de shakedown vanavond erg belangrijk," vervolgt Freddy. "Je kan het vergelijken met een loper die enkele dagen voor een belangrijke marathon geveld wordt door buikgriep. De voorbereiding is wat verstoord, zodat we onze planning moeten aanpassen. Normaal start ik op de shakedown om de snelste tijd te rijden om de concurrentie psychologisch onder druk te zetten. Deze keer zal ik de shakedown gebruiken om nog wat te testen."

Het worden nog intense uren voor de start van de Geko Ypres Rally, maar Freddy Loix en Lara Vanneste gaan resoluut voor de overwinning in de Westhoek. De BFO-formatie krijgt vanavond op de shakedown trouwens het gezelschap van Kris Wauters, die een ritje mee zal rijden in de BFO Peugeot 207 S2000.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws