www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Preview: Andere strategie voor Freddy Loix
22.06.2012 - 11:58, persbericht

Vrijdag om 17u gaat de Geko Ypres Rally van start. Winst in de Belgische manche van de Intercontinental Rally Challenge is het hoofddoel van het seizoen voor Freddy Loix en Lara Vanneste, die donderdagavond in Nieuwkerke een laatste testsessie afwerkten met hun BFO Peugeot 207 S2000. Na een korte, maar bijzonder hevige regenbui, ging omstreeks 19u de shakedown voor de Geko Ypres Rally van start in Nieuwkerken. Voor alle deelnemers een laatste kans om een ideale afstelling te vinden voor het parcours in de Westhoek. Maar, of de shakedown door de regen representatief zal zijn voor de rest van de wedstrijd, dat is de vraag.

Andere strategie
"Voor ons was het belangrijk om extra kilometers te maken," vertelde Freddy Loix na afloop. "Het weer speelt op dat moment geen rol. Het is een factor waar je geen vat op hebt. Ook tijdens de wedstrijd kan het regenen of wisselvallig zijn. Voor ons was het belangrijk om te werken aan de mapping van de motor en de differentiŽlen. We hebben verschillende mogelijkheden getest en we trekken daar onze conclusies uit met het oog op de wedstrijd. We staren ons zeker niet blind op de chrono's die we reden op de shakedown, want voor ons was dit puur een testsessie om een aantal zaken te proberen."

In de indrukwekkende hospitality van BFO op de Grote Markt in Ieper, waar donderdagavond een kleine 500 gasten van het team de zevenvoudige winnaar van Ieper kwamen aanmoedigen, vertelde Freddy dat hij zijn strategie dit jaar zal aanpassen: "Je zal wel zien. Normaal probeer ik vrijdagavond de concurrentie al een uppercut te geven. Dit jaar zal het misschien anders zijn, maar voor mij telt alleen het resultaat na de laatste proef zaterdagavond. Dan wil ik op het hoogste schavotje staan."

Meneer Konijn rijdt mee met het BFO-team
Normaal zit een rallyteam met twee in de auto. Deze keer werd de bemanning uitgebreid met een derde gast, die achterin de BFO Peugeot 207 S2000 de rit van zijn leven mocht meemaken. Meneer Konijn, de beroemde globetrotter van Q-music die de wereld rond reist om fondsen in te zamelen voor minderbedeelde kinderen, is sinds zijn codrive van deze avond een fervente fan van BFO-piloot Freddy Loix en Lara Vanneste!

Kris Wauters onder de indruk
Wie eveneens onder de indruk was van de prestatie van Freddy Loix, was Clouseau-brother Kris Wauters. Zelf is de artiest actief als circuitpiloot, maar na zijn rit aan de zijde van Freddy Loix was de F1-commentator onder de indruk: "Ik heb een enorme bewondering voor rallyrijders in het algemeen en zeker voor Freddy Loix. Wat hij met deze Peugeot doet is ongelofelijk en toch zit hij zo rustig aan het stuur. Ik heb als racer wel ervaring met snelheid, maar op een glad, nat en smal asfaltbaantje zo hard gaan, dat is nog wat anders. Op circuit proberen wij de kerbs te vermijden, maar Freddy dook zonder te aarzelen aan hoge snelheid in de koorden van de bochten. Echt, een indrukwekkende en unieke ervaring!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws