www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Review: Loix: "We hebben het maximum gegeven"
24.06.2012 - 3:06, persbericht

Freddy Loix heeft nog maar eens zijn talent getoond op de smalle baantjes van de Westhoek. In de Geko Ypres Rally zette de BFO-piloot twee dagen lange wereldkampioen Juho Hänninen onder druk, maar uiteindelijk bleek het verschil met de fabriekswagen van de Fin te groot om de overwinning te ambiëren. De Peugeot-piloot strandde op de tweede plaats. Vrijdagavond lag het tempo vooraan bijzonder hoog.

Freddy Loix en Lara Vanneste streden van bij de start tegen de twee fabriekswagens van Skoda Motorsport, een formatie die het volledige seizoen afwerkt in de Intercontinental Rally Challenge. De eerste etappe werd afgesloten op de tweede plaats, achter Juho Hänninen, ex-IRC-kampioen en Wereldkampioen S-WRC, maar wel voor regerend IRC-kampioen Andreas Mikkelsen. "We zijn van bij de start voluit gegaan, maar we wisten vooraf dat we op vrijdagavond nog wat werk zouden hebben om de wagen fijn af te stellen. Ik was heel tevreden dat we in de buurt konden blijven van Juho, zodat we hem onder druk hielden voor de tweede dag. In elk geval liet Andreas Mikkelsen zich opjagen, want hij ging van de baan, maar hij kwam net voor ons terug op de baan en weigerde ons te laten passeren. Heel onsportief van hem, want zijn wedstrijd was al verkeken en hij hield ons op," vertelde Freddy Loix vrijdagavond.

Met nog 12 klassementsproeven en 200 km op het menu van de tweede dag, bleef alles mogelijk. Het gevecht met Juho Hänninen bleef boeiend, maar op de lange proef van Heuvelland maakte de Fin het verschil. "We gingen absoluut tot het uiterste, maar op de proef van Heuvelland waren we gewoon machteloos. Op de snelle stukken haalde Juho een topsnelheid van 184 km/h, terwijl wij met de Peugeot 207 S2000 een top hadden van 174 km/h. We streden op alle proeven voor tienden van een seconde, maar dan kregen we plots 10" aan onze broek. Dat komt aan, omdat we gewoon machteloos waren. We hebben het maximum uit de Peugeot gehaald, maar op bepaalde proeven kwamen we een fractie te kort. We zijn ook op een beresterke Juho Hänninen gebotst. Hij is niet bezweken onder mijn aanvallen. Maar, vergis je niet, ik kom volgend jaar terug om revanche te nemen. Die achtste zege in Ieper staat nog op mijn verlanglijstje!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws