www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Review: Pieter Tsjoen: "Onder de indruk van de Fabia"
24.06.2012 - 3:07, persbericht

Voor het derde opeenvolgende jaar wist een ŠKODA de Rally van Ieper te winnen. Achter Juho Hänninen, al na de tweede chronorit aan de leiding van de rally, maakte Pieter Tsjoen het succes van het Tsjechische merk compleet door met zijn Fabia Super 2000 in de kleuren van ŠKODA België naar de derde podiumplaats te rijden.

Moe, maar tevreden! De brede glimlach op het gelaat van Pieter Tsjoen toen hij zaterdagavond zijn ŠKODA Fabia in het gesloten wagenpark van de Rally van Ieper parkeerde sprak boekdelen. Er waren dan ook redenen genoeg om tevreden te zijn. De Vlaamse zakenman had zich voor de start tot doel gesteld net achter de professionele rijders te eindigen en wist dat doel te bereiken.

“Op het derde podiumtrapje mogen klimmen smaakt bijzonder zoet”, stelde Pieter Tsjoen. “Een week geleden wist ik nog niet eens hoe ik deze ŠKODA moest besturen. De hele wedstrijd lang heb ik mij er op toegelegd om het maximum uit deze Super 2000 te puren, maar voor deze auto is echt wel een heel andere rijstijl nodig dan voor de WRC die ik bij de andere manches van het Belgische kampioenschap bestuur. Aan het eind van de rally beleefde ik wel heel veel plezier aan het nemen van de snelle bochten. Ik ben nog altijd zeer onder de indruk van de wegligging van de Fabia. In de technische stukken bleef ik echter relatief rustig en behield ik een veiligheidsmarge.”

De derde plaats in de eindstand van de meest prestigieuze Belgische rally verstevigt ook Tsjoens positie van leider in het Belgisch kampioenschap. “Dat was mijn tweede doel voor het weekend”, stelt de rijder die dit seizoen al alle Belgische rally’s op zijn naam schreef. “De hele rally lang hield ik de prestaties van Patrick Snijers in de gaten en na verloop van tijd wist ik een comfortabele voorsprong op mijn titelrivaal uit te bouwen. Het moge duidelijk zijn dat de ŠKODA de juiste keuze was voor deze internationale wedstrijd.”

De eerste plaats van de Fin Hänninen had ook een Belgisch tintje. Voor de derde opeenvolgende keer werd de winnende ŠKODA immers onder handen genomen door de West-Vlaamse ingenieur Yannick Willocx. De overwinning in Ieper is voor het Tsjechische merk ook de vijfde zege op zes IRC-manches. Een zegereeks die ongetwijfeld nog lang niet afgelopen is!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws