www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: BFO Award voor Ieper-debutant Thibault Radoux
24.06.2012 - 3:13, bfo-brc.be

Zelfs voor de IRC-tenoren is de Geko Ypres Rally een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Het snelle en bijzonder specifieke parcours vergt meestal enkele jaren ervaring om mee te spelen voor de overwinning. Dat Andreas Mikkelsen, de huidige leider in het IRC, zich liet verrassen, zegt voldoende. Daarom is de prestatie van de 22-jarige Thibault Radoux des te opvallender. In zijn eerste seizoen in de Ford Fiesta SportTrophy en bij zijn debuut in Ieper, zette hij referentie Xavier Baugnet twee dagen lang onder druk. Na een foutloze wedstrijd werd Radoux tweede in de sterk bezette merkencup.

De jury van de BFO Award had vanzelfsprekend ook oog voor de sterke prestatie van Davy Vanneste, die een sublieme wedstrijd reed met zijn CitroŽn C2-R2 Max, maar met zo weinig ervaring in de benen is Thibault Radoux ongetwijfeld de absolute verrassing bij de jongeren. "Ik ben heel trots op deze BFO Award," vertelde Thibault, die al het ganse seizoen mee strijdt in de kopgroep van de Fiesta Trophy. "Het was mijn eerste deelname in Ieper. Blijkbaar liggen deze proeven me wel, want ik voelde me prima. Onze nota's waren ook uitstekend. Overal waar ik een verwittiging had genoteerd voor een valstrik, stak er wel een andere deelnemer in het decor! Nee, ik had nooit het gevoel dat ik over de limiet ging met de Fiesta R2. Dit was gewoon een perfecte rally voor ons!"

Naast een gratis inschrijving voor de Omloop van Vlaanderen, de volgende manche van het BFO Belgian Rally Championship, mogen Thibault Radoux en Anthony Grťgoire ook gratis deelnemen aan de BFO Academy, een seminarie over de minder bekende aspecten van de job van rallypiloot, gegeven door Freddy Loix en zijn partner BFO.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws