www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Review: Langenakens: "Meer moeten testen vooraf"
24.06.2012 - 19:32, persbericht

Voor de wedstrijd hoopte Jonas Langenakens om zaterdagavond de top 10 te halen in Ieper. De Landenaar heeft zijn ambitie kunnen waarmaken al verliep het moeilijker dan verwacht.

"Vrijdagavond was ik ontgoocheld" aldus Jonas Langenakens. "We hadden heel erg uitgekeken naar de rally van Ieper maar ik merkte al snel dat de afstelling niet optimaal was. Toen even later ook de uitlaatcollector het begaf en ik niet meer over het volledige vermogen van de Peugeot kon beschikken zakte de moed me toch wel in mijn schoenen want al snel keken we tegen een aanzienlijke achterstand op. Na afloop van de eerste ronde hebben de jongens van het NCRS team de problemen kunnen oplossen en leverden ze mij een betere wagen voor de tweede ronde. Dat zag ik meteen aan de tijden."

"Zaterdagochtend was mentaal heel erg moeilijk. Eerst zag ik Kris Princen op zijn zij liggen en wat leter zag ik een paal op de weg liggen waar De Cecco tegenop was gereden. Tot twee keer toe ben ik op de rem moeten gaan staan en verloor daarbij een kleine minuut. Helaas vond ik geen gehoor toen ik de bevoegde instanties hierop attendeerde. Zaterdagochtend waren mijn tijden nog niet goed. 's Namiddags heb ik mij dan eens boos gemaakt, en beet ik mij figuurlijk vast in mijn stuur. Een hoop frustratie viel van mij af en met een helder hoofd draaide ik veel betere tijden. Ik kreeg de wagen stelselmatig beter onder de knie en schoof op in de stand om uiteindelijk als achtste te eindigen. Als je het achteraf bekijkt had ik toch meer willen en moeten testen voor de wedstrijd om meteen in het ritme te kunnen zitten."

"Begin september starten we normaal gezien in de Omloop van Vlaanderen al kan ik nu nog niet zeggen met welke wagen. Maar eerst rijden we mogelijk nog in Nederland. Over twee weken wordt de Exotic Green Rally georganiseerd en ik heb een uitnodiging op zak al kan ik ook nu nog niet zeggen met welke wagen we daar eventueel zouden starten. De komende dagen moeten we eens rond de tafel gaan zitten en bekijken wat de mogelijkheden zijn."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws