www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Voorbeschouwing Short Rally van de Suikerstreek
28.06.2012 - 21:34, jdh

Autoclub TRT uit Tienen wist meer dan 70 deelnemers bijeen te krijgen voor de vijfde editie van de Short Rally van de Suikerstreek. Met Matthias Boon en Jean-Luc Berleur aan de start krijgen we mogelijk een heruitgave van het zegeduel van de jongste editie.

De zege in Tienen ging vorig jaar naar Timo Van der Marel, evenwel nadat Boon (Impreza N14) en Berleur (Lancer Evo 6) de strijd moesten staken toen ze in een spannende strijd verwikkeld zaten. Ex-winnaar Boon kan met een zege zijn mislukte Ypres Rally doen vergeten, al bewees Berleur oa. in Wervik opnieuw goed op dreef te zijn na zijn zware crash vorig jaar. De rest van de favorieten zijn traditioneel verdeeld in twee kampen: de 4x4's van oa. Streel (Lancer Evo 6), Deveux (Lancer Evo X), Hermans (Lancer Evo X), Taveirne (Lancer Evo 9), Vermeeren (Lancer Evo 9), Schepers (Impreza),... en de achtertrekers van oa. Boulat (BMW M3), Vleminckx (BMW M3), Schmelcher (Porsche 911 GT3), Abbring Sr (BMW M3), Heusdens (BMW M3), Sutens (BMW Compact),... In de F2-klasse moet Steven Dolfen (Clio KC) het opnemen tegen streekrijders David Croes (C2 R2 Max) en Kristof Vermeulen (Corsa KC). De Historic-inbreng is eerder beperkt, misschien de kans voor titelfavoriet Tobi Vandenberghe (Kadett C) om een eerste zege te behalen.

  Genummerde deelnemerslijst

Timing & Parcours
Het parcours bestaat opnieuw uit twee verschillende proeven. In totaal staan vijf wedstrijdronden op het programma, goed voor 75 km tegen de klok. De eerste wagen start om 8u45 op het podium en wordt er terug verwacht om 17u35.

Rallycentrum
Het rallycentrum is terug gelegen in de industriezone van Hoegaarden (inrit rechtover brouwerij). Voor tickets en programmaboekjes kun je terecht in Garage Manu (Bleyveld 2, Hoegaarden). Daar vindt op zaterdag ook de technische controle plaats.

Website organisatie: www.autoclubtrt.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws