www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Review: Bjorn Deruyter sluit eerste Ieper af als 44ste
28.06.2012 - 21:43, persbericht

Na het lange toeleven naar deze prestigieuze rally was het zover. Na de technische keuring konden we gaan aanschuiven voor de shakedown in Nieuwkerke. Na een zware regenbui een uur voor het begin was er een groot deel omgedoopt tot modderpoel. Daarom werd er rustig gestart en genoten van de massa die aanwezig was en de eerste kennismaking met de rally van Ieper.

Op vrijdag stond nog een voorstelling op het programma van de Fiesta Trophy, daarna was het uitkijken naar de start. We begonnen met de KP van Dikkebus die zonder fouten werd afgewerkt. Daarna volgden nog Westouter en Mesen. Ook die verliepen foutloos en konden we zo rustig terug naar de service om daarna nog 3 KP's af te werken. Tussen die 3 was Langemark als laatste aangestipt in het donker. We haalden op die kp de fiesta voor ons in. Op de rechte stukken voelden we dat we vermogen misten, maar de vrijdag sloten we af zonder brokken dus op naar dag 2.

Heuvelland werd daar meteen afgelast en zo konden we verder naar het Poperingse, ook daar voelden we terug dat er we niet snel genoeg gingen (top van 152 km/u). Omdat op de service niet meteen een antwoord was nog eerst Hollebeke en de Franse proeven (waar op de kartingproef een mooie tijd werd gedraaid) en Kemmelberg gaan doen. De tijden vielen op de KP's goed mee al hadden we op Hollebeke het warmste moment van de rally waar nog juist een befaamde betonpaal kon worden vermeden. Terug aangekomen op de service werd het gebrek aan de wagen gevonden en zagen we dit ook meteen op Heuvelland waar de wagen op de rechte stukken een top had van 175 km/u. Eindelijk! De verdere rally werd zonder problemen afgewerkt en zo werd de finish bereikt in mijn eerste Ieper op een 44ste plaats.

Langs deze weg wil ik de vele supporters op de kp's en service bedanken voor hun aanwezigheid. Ook wil ik een woordje van dank zeggen aan de co Stijn Vandaele waarmee de eerste samenwerking zeer vlot verliep een ganse week. Ook de mensen van MCC Sport wil ik bedanken voor de goeie service!

En laatst, maar zeker de meest belangrijke mensen, wil ik al de sponsors bedanken die deze droom werkelijk heb kunnen laten komen. Dakwerken Deruyter Beselare, Ford Vandergucht Beselare, Acces Service Ieper, Eggermont food Equipment Ieper, Brico Ieper, Alaska Ieper/Kortrijk, Traiteur Ter Bunder en Scrypto Ieper. Onze volgende rally is de Rally van Staden met de Citroen Saxo dit samen met Maxime Bostyn.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws