www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Review: Ieper-debuut met zege voor Polle Geusens
28.06.2012 - 21:48, persbericht

Afgelopen weekend nam GPC Rallyteam voor de eerste keer deel aan de Geko Ypres Rally, een rally met héél wat uitstraling op nationaal en internationaal niveau. Na de officiële verkenningen werd voor Polle en Sil al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, het parcours bevat immers vele valstrikken en moeilijke passages. Toch zag het team enorm uit naar de start van deze lange, uitdagende wedstrijd.

Vrijdag in de late namiddag werd het startschot gegeven en het team vertrok met het startnummer 65 op deuren van hun Citroën C2 R2 Max voor de eerste lus van 3 klassementsproeven. Omwille van de serieuze regenval in de voor- en namiddag voorafgaande aan de start werd er besloten om met aangepaste banden te vertrekken, dit bleek niet de juiste keuze en zodoende verloor het team al een beetje de aansluiting met de top 3 van de klasse. De tweede lus van vrijdag werd uitstekend afgehandeld en het team stond na de eerste wedstrijddag op een mooie 33ste plaats algemeen.

Zaterdag stonden er nogmaals 12 klassementsproeven op het programma, met enkele kleppers van bijna 30km! Op die lange proeven besloten Polle en Sil om het tempo niet te forceren en zich niet te laten vangen door één van de vele valstrikken in het parcours. Op de kortere proeven daarin tegen werd stevig doorgereden en steeds een goede tijd gerealiseerd, tussen de vaste waarden van de klasse 6. Na een korte uitstap voor twee proeven in Frankrijk kwam het team aan bij de beruchte en erg technische “Kemmelberg”-proef, hier werd een schitterende 1ste tijd in de klasse gereden en werd de eerste achtervolger in de Citroën Trophy op 17sec gezet…. De totale voorsprong, die intussen al meer dan 40sec bedroeg, waren ze nu niet meer van zin om af te geven. Met dit in het achterhoofd en de koplopers te ver om nog bij te benen, was het niet door de foute bandenkeuze van vrijdagmiddag, werd besloten de wedstrijd gestaag uit te rijden naar de finish. Hier was de ontlading voor Polle en héél het team dan ook enorm om bij hun eerste deelname in Ieper meteen te kunnen winnen in de Citroën Racing Trophy, als 22ste algemeen en 4de in de klasse 6 over het eindpodium te rijden. Tot in september tijdens de Omloop van Vlaanderen…

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws