www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Matthias Boon wint Short Rally van de Suikerstreek
01.07.2012 - 19:00, jdh - foto bonte

Matthias Boon (Impreza N14) heeft voor de tweede keer de Short Rally van de Suikerstreek gewonnen. De streekrijder had de ganse dag Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6) in zijn zog en klopte hem uiteindelijk met 4". Streel (Lancer Evo 6) werd derde voor Boulat (BMW M3) en Vermeeren (Lancer Evo 7), winnaar in Divisie 1-2. Vandenberghe (Kadett C) behaalde zijn eerste Historic-zege.

Matthias Boon, ondertussen een vaste waarde in Tienen, had nog iets recht te zetten na zijn mislukte Geko Ypres Rally. Met de Subaru Impreza N14 uit de stal van vader Jos ging de Pellenbergnaar het snelst van start, met zoals verwacht Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6) in zijn zog. Boon wist na vier ronden tot 15" uit te lopen maar weerstond perfect het slotoffensief van de jonge Waal. Met finaal 4" voorsprong mocht Boon voor de tweede maal met de champagne spuiten in Tienen, drie jaar nadat hij er zijn eerste algemene zege vierde.

Een andere streekrijder, Henri Schmelcher, leek goed op weg naar de derde podiumplaats tot hij in het wedstrijdslot zijn Porsche aan de kant moest zetten. Marc Streel (Lancer Evo 6) ging in de laatste proef nog over Franky Boulat (BMW M3) naar het derde podiumschavot. Wat verderop een gelijkaardig verhaal in de strijd om de vijfde plaats: Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9) klopte in de laatste ronde Dirk Vermeirsch (Sierra Cosworth). Philip Lommers (BMW M3) wist nog op ťťn seconde te naderen van de Pittemse tuner. Hermans (Lancer Evo X), Vandevelde (Impreza) en Abbring Sr (BMW M3) maakten de top-10 compleet.

In Divisie 1-2 was Vermeeren opnieuw ongenaakbaar, de Clio's van Van Leemputen en D'Hondt vervolledigden het podium in de standaardklasse. Bij de Historics behaalde Tobi Vandenberghe zijn eerste algemene overwinning. Na een mooie Kadett-strijd haalde hij het met 11" van Glenn Rogiers, Rudy Catteeuw (Escort MK 2) tikte als derde aan op 43".

Na tijdsverlies op KP 4 moest David Croes (C2 R2 Max) de F2-zege aan JoŽl Van Leemputten (Clio) laten. Noteren we ook nog de opgave van Steven Dolfen (Clio KC) met ophangingsproblemen en de sortie van Stefaan T'Joens (Impreza).

  Resultaten (werkt niet in Firefox)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws