www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres-organisator vol lof over gedrag toeschouwers
02.07.2012 - 12:06, persbericht

Vorig weekend pakte Juho Hänninen zijn allereerste zege op Ieperse wegen, na een duel met Freddy Loix. Deze editie van de rally was één van de veiligste ooit, vooral dankzij het voorbeeldige gedrag van toeschouwers. Tijdens het hele rallyweekend, moest de veiligheidshelikopter maar twee keer tussenkomen, en zowel de FIA-controleurs als piloten waren vol lof over het gedisciplineerd gedrag van de tienduizenden toeschouwers.

Vorig jaar beslisten de organisatoren van de Geko Ypres Rally om de no public zones met 85% te verminderen en te vervangen door zogenoemde 10-meter zones. Rally Manager Alain Penasse: "Om het comfort van de toeschouwers te verhogen, beslisten we vorig jaar om de meeste no public zones af te schaffen, om toeschouwers beter te kunnen spreiden over de proeven. We wisten dat deze aanpak alleen maar kon slagen met de hulp van onze toeschouwers. En het publiek heeft het vertrouwen niet beschaamd. Safety crews, piloten en de FIA waren unaniem in hun lofbetuigingen. Toeschouwers volgden stipt de richtlijnen van onze stewards, en op sommige proeven hielpen ze zelfs de stewards door vrienden en kennissen aan te sporen op een veilige plek te staan."

Talrijke piloten, waaronder Freddy Loix, bevestigen dat toeschouwers zich uiterst gedisciplineerd opstelden: "Veiligheid is altijd al zeer belangrijk geweest voor mij want net die veiligheid is bepalend voor de toekomst van de rallysport. In het licht van de gebeurtenissen van de voorbije maanden is het belang hiervan zelfs nog toegenomen. Het deed dan ook zeer veel deugd te zien hoe gedisciplineerd het publiek in Ieper was. Ik vind het echt een voorbeeld voor de andere rally's en hoop dat dit voorbeeldig gedrag ook daar aanwezig zal zijn". Alain Penasse: "Ik zou graag onze stewards en safety crews bedanken voor hun werk het voorbije weekend, want zonder hun hulp zou het onmogelijk zijn een IRC-rally te organiseren. Maar daarnaast moet ik ook het publiek bedanken voor hun steun en discipline. Zij maakten van de rally één groot feest voor piloten en organisatoren."

Verschillende fotografen werden betrapt op wangedrag en bleven, ondanks aanmaningen door de security-mensen, verder in verboden zones staan. Als gevolg van hun ontoelaatbaar en gevaarlijk gedrag zullen deze mensen in de toekomst geweigerd worden als mediafiguren tijdens de Geko Ypres Rally. De organisatoren van de Geko Ypres rally zijn van oordeel dat ook de journalisten zich aan de regels moeten houden en dat net zij een voorbeeldfunctie hebben. En indien blijkt dat zij zich daar niet naar gedragen, moeten ze daar de consequenties van dragen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws