www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Jeroen Swaanen zegeviert in Exotic Green Rally
08.07.2012 - 14:46, jdh - foto bonte

Jeroen Swaanen heeft gisteren de Exotic Green Rally op zijn naam geschreven. Het werd terug een zo goed als Belgische zege, want Swaanen was opnieuw onderweg met de NCRS-Focus WRC '08 terwijl de nota's werden voorgelezen door Robin Buysmans. Net als in de ELE Rally volgde Bernard Ten Brinke op korte afstand. Met zijn Ford Fiesta WRC en Belgische co Davy Thierie moest Ten Brinke maar 3.9" toegeven.

Bob de Jong (Lancer Evo WRC) werd als derde afgevlagd op bijna twee minuten, al werd hij aanvankelijk als winnaar uitgeroepen. Swaanen en Ten Brinke liepen immers een omstreden tijdstraf op van drie minuten na een inklokfout, veroorzaakt door een late wijziging in de timing door de organisatie. Na een klacht werd de tijdstraf verworpen en kreeg Swaanen alsnog de overwinning toegekend.

De Exotic Green Rally mocht ook heel wat Belgische piloten verwelkomen. Chris Van Woensel (BMW 130i) reed naar een mooie zevende plaats en met Kurt Braeckevelt (22ste) en Cris Algoedt (27ste) eindigden nog twee Belgische BMW-rijders in de top-30. Kenis, Verfaillie, Van De Walle en Cappelle moesten vroegtijdig aan de kant.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws