www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Freddy Loix strandt op 2.8" van S2000-zege in Rouergue
09.07.2012 - 13:40, persbericht

In de 39ste editie van de Rallye Aveyron Rouergue hebben Freddy Loix en Lara Vanneste drie dagen lang op de limiet gestreden voor de overwinning in de categorie Super 2000. Uiteindelijk strandde de BFO-piloot op amper 2"8 van merkgenoot Cédric Robert, maar de tijd die Freddy Loix bij de brandende Citroën C4 WRC van Dany Snobeck verloor was veel groter…

Na de eerste vier proeven vrijdagavond in de buurt van Rodez, stond Freddy Loix met de BFO Peugeot 207 al op een knappe 2de plaats in de categorie, amper 4" achter Cédric Robert, die nochtans het technische parcours veel beter kende. Bryan Bouffier viel op de tweede proef uit met mechanische problemen. Het zou een tweestrijd worden tussen Freddy Loix en Cédric Robert… "In de eerste ronde was Robert meestal een fractie sneller, waarna we in de tweede lus onze tijden telkens verbeterden en Cédric terug onder druk konden zetten. Zo gebeurde het ook zaterdag. We waren na de 8ste klassementsproef genaderd tot op 1"…"

Op de volgende proef, Olemps-Moyrazes-Colombies, werd de BFO Peugeot gestopt. "De Citroën C4 WRC van Dany Snobeck had vuur gevat. Toen Cédric Robert passeerde, lag de C4 WRC nog naast de baan. Wanneer wij passeerden, hing er enorm veel rook en zagen we vlammen. We werden gestopt door een commissaris. Volgens onze splits waren we op dat moment 6" sneller dan Robert, maar bij de finish verloren we natuurlijk tijd. We strandden op 5"8, maar ik maakte me geen zorgen want onze onboard bewees duidelijk dat we gestopt waren voor de brandende wagen van Snobeck. Helaas, zelfs na het bekijken van de onboardbeelden, wilde de wedstrijdleiding ons geen forfaitaire tijd geven gelijk aan die van Cédric. We hebben nog gevochten tot de finish, maar we eindigen op 2"8… De strijd met Robert hadden we gewonnen als de wedstrijdleiding ons een normale tijd had gegeven…"

In het kampioenschap staat Freddy Loix met zijn Peugeot 207 S2000 op de derde plaats achter Jean-Marie Cuoq en Cédric Robert.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws