www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Exotic Green: Chris Van Woensel foutloos naar 7de plaats
14.07.2012 - 17:38, persbericht

Voor Chris Van Woensel en co-pilote Justine Demeestere was het alweer een tijdje geleden dat ze nog in actie kwamen. Omdat de Heli BMW 130i niet startgerechtigd was in Ieper, besloot het duo om op uitnodiging van de organisatoren van de Exotic Green Rally in te gaan.

Toch is deze wedstrijd geen onbekende voor Chris Van Woensel. “De Nederlandse Exotic Green Rally wordt kortbij de Belgische grens gereden en voor mij is dat in de buurt. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik hier aantreed. In 2005 was ik van de partij met de BMW M3 E30 en in 2006 reed ik er met de Nissan 350 Z. En in 2010 mocht ik van de organisatie de X-wagen besturen als openingswagen. Ik hou van deze wedstrijd, want de organisatie doet er alles aan om Belgische piloten aan te trekken. Het is een compacte rally, waarin je veel kilometers kan maken. Akkoord, je hebt enkele industriezones, maar die vallen erg mee. De natuurlijke proeven zijn dan weer afwisselend kort en technisch met langere rechte stukken. Het is echt een mooi parcours met niet te veel onverhard, want dat ligt onze auto niet.”

De Exotic Green Rally kreeg dit jaar een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld over de vloer met oa. 7 WRC’s, een resem snelle Mitsubishi’s en de BMW Z4 M Coupé van Guino Kenis. Maar Chris en Justine waren niet onder de indruk en streden mee voor een knappe ereplaats.

“De rally is voor ons heel goed verlopen en we draaiden vrij snel mee in de kopgroep. Op bepaalde proeven verloren we zelfs minder dan 1 seconde per kilometer op de WRC’s. Het bewijs van de goede ontwikkeling van de wagen. In de Sezoens Rally waren er nog wat motorproblemen in lage toeren in de korte trage situaties. Maar Charly Schmid en Heli Racing hebben goed werk geleverd en op de testbank werd de goede afstelling gevonden. De BMW is opnieuw een stuk verbeterd. Dit liet ons toe om zonder fouten of problemen naar een zevende plaats te rijden. En dat ondanks de regen op het einde en het onverhard, wat in het voordeel van de 4x4 wagens zou moeten zijn. Maar onze tijden in de regen waren bijna identiek aan de proeven in droge weersomstandigheden. Gezien de zware concurrentie ben ik tevreden met dit resultaat.”

De volgende wedstrijd van Chris Van Woensel en Justine Demeestere wordt de Omloop Van Vlaanderen op 7 en 8 september.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws