www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Deelnemerslijst Rally van Staden bekend
31.07.2012 - 19:54, jdh

Na de problemen met de volle deelnemerslijst en bijhorende reservelijst vorig jaar, besloot de organisatie van Rally van Staden het dit jaar over een andere boeg te gooien. De voorlopige deelnemerslijst kwam niet on-line, zodat het lang koffiedik kijken bleef over het mogelijke startveld in Staden. Enkel de deelname van Freddy Loix raakte reeds bekend maar vandaag werd de rest van de deelnemerslijst vrijgegeven.

Fast Freddy voert opnieuw het veld aan in Staden, dit keer met de Peugeot 307 WRC van het Franse 2C Compétition. Loix mag het met Paul Lietaer (Impreza WRC S6) tegen een andere ex-winnaar opnemen. Geert Beauprez, nog een ex-winnaar, zorgt met sponsor Danny Markey voor het debuut van de NCRS-Subaru Impreza WRC S10, vroeger in handen van Hubert Deferm. Een derde Impreza WRC op de deelnemerslijst is deze van de Nederlander Ferdi Biesheuvel, die met zijn S7 de Omloop van Vlaanderen komt voorbereiden. Bart Maes gaat na een Historic-intermezzo terug van start met de BMA-Skoda Octavia WRC.

Andy Lefevere (BMW M3), sinds kort thuisrijder, is ook weer van de partij in Staden net als oa. Bert Coene (Lancer Evo X), Kurt Braeckevelt (BMW M3), Jeoffrey Lerminez (Impreza N12), Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9), Andy Rowe (Lancer Evo 3), Stefaan Prinzie (BMW M3), Victorien Heuninck (C2 R2 Max), Hans Depla (Clio R3), Ronny Hosten (Corolla Kit Car),... In Divisie 1-2 moet titelfavoriet Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9) het opnemen tegen Timothy Van Parijs, die nog eens samen met Fréderic Miclotte van start gaat met een Lancer Evo 7. Daarnaast is er ook een interessant Historic-luik met oa. Verschueren (Ascona A), Delplace (Porsche), Decock (Porsche) en last but not least, Robert Droogmans in een Ford Escort.

  Deelnemerslijst

Wat het parcours betreft gaven we reeds mee dat de proeven Staden en Westrozebeke ongewijzigd bleven tegenover de vorige editie, Oostnieuwkerke wijzigde naar het einde toe. On-boardbeelden van de proeven zijn door de organisatie on-line gezet via onderstaande links:

  KP Staden
  KP Westrozebeke
  KP Oostnieuwkerke

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws