www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing Rally van Staden
11.08.2012 - 19:25, jdh

Rallysprint, short rally of volwaardige VAS-rally: Automobielclub Staden krijgt de deelnemerslijst in geen tijd vol. Ook dit jaar kon men de inschrijvingen vervroegd afsluiten, met wellicht het sterkste deelnemersveld ooit in Staden. Freddy Loix, de winnaar van vorig jaar, is er opnieuw bij en meteen ook topfavoriet voor de editie 2012.

Voor het tweede jaar op rij wist AMCS Freddy Loix te strikken. De BFO-piloot nam vorig jaar de echtgenote van zijn sponsor mee in de rechterkuip en doet dat dit jaar opnieuw, niet in een Super 2000 maar wel in de Peugeot 307 WRC van het Franse 2C Competition. Fast Freddy is niet de enige met een WRC aan de start. Paul Lietaer moet in zijn Subaru Impreza WRC S6 de belangrijkste belager van Loix gaan worden. Geert 'De Buze' Beauprez brengt voor het eerst de NCRS-Impreza S10 in competitie, Bart Maes grijpt na een Historic-intermezzo nog eens terug naar de BMA-Octavia WRC. De Nederlander Ferdi Biesheuvel, die als zovelen de Omloop van Vlaanderen komt voorbereiden, zorgt met zijn Impreza WRC S7 voor een vijfde WRC aan de start.

AMCS mag verder op heel wat snelle Lancer -en BMW-rijders rekenen. Vooreerst is er thuisrijder Andy Lefevere in zijn BMW M3, die revanche hoopt te nemen na zijn late opgave van vorig jaar. Idem voor Kurt Braeckevelt (BMW M3), die met Bert Coene (Lancer Evo X) en Andy Rowe (Lancer Evo 3) vertrouwde speelkameraden terugziet. De Evo-rijders krijgen met Timothy Van Parijs, voor de gelegenheid met de Evo 9 van Filip Pyck, concurrentie uit onverwachte hoek. Andere kandidaten voor de top-10 zijn oa. Prinzie (BMW M3), Alliet (BMW M3), Vermeeren (Lancer Evo 9), Lerminez (Impreza N12), Cracco (207 Super 2000),... en mogelijk ook Heuninck (C2 R2 Max), favoriet in de F2-categorie waarin we ook oa. Depla (Clio R3) en Hosten (Corolla Kit Car) terugvinden.

Staden biedt ook een interessant Historic-luik aan. Vincent Verschueren (Ascona A) en Robert Droogmans (Escort MK 2) mogen het daarin opnemen tegen oa. Fredericq Delplace en Ieper-winnaar Wim Decock in hun Porsches. Verder zien we oa. Tytgat (Kadett), Glorieux (BMW E21), Dereu (BMW E21), Vandenberghe (Kadett) en een wederoptredende Steenkiste (Kadett) aan de start in Divisie 4. (deelnemerslijst)

Parcours & Timing
AMCS houdt in hun tweede volwaardige VAS-rally vast aan vier ronden van drie proeven. Behalve een nieuw einde aan KP Oostnieuwkerke - omdat de verbindingsweg niet langer de gemeente Zonnebeke mag aandoen - bleef het parcours ongewijzigd tegenover de vorige editie. De eerste proef start al om 7u48, de winnaar komt omstreeks 16u30 terug aan in het wagenpark. De moderne wagens gaan eerst van start. (timing)

Rallycentrum
Het rallycentrum is gelegen rondom zaal 't Blommenhof, nabij de kerk van Staden. Het servicepark bevindt zich in de omliggende straten. De regroup tussen elke ronde vindt plaats op de parking van Dicogel, te bereiken via de baan Staden-Sleihage. De algemene inkomprijs bedraagt 12 Ä. (plan rallycentrum)

Website organisatie: www.amcstaden.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws