www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden Preview: Freddy Loix: "Belofte maakt schuld"
14.08.2012 - 20:50, persbericht

Net als vorig jaar zal Freddy Loix morgen starten in de Rally van Staden. Het zitje van de copiloot wordt opnieuw ingenomen door Evelyn Moreels, de vrouw van Stefaan Vallaeys, CEO van sponsor BFO. Samen met Freddy gaat ze van start aan boord van de Peugeot 307 WRC van het Franse team 2C.

Vorig jaar wonnen Freddy Loix en Evelyn Moreels de Rally van Staden. Op het podium beloofden ze dit jaar terug te keren. Dat doen ze niet met de Peugeot 207 Super 2000, maar met de krachtige Peugeot 307 WRC. "Freddy wil me het verschil eens laten voelen tussen een Super 2000 en een WRC," lachte Evelyn, die heel rustig toeleeft naar haar tweede rally. "Samen met 2C Compťtition kwamen we snel tot een akkoord om de 307 WRC in Staden in te zetten. De wagen staat in Staden wel in nieuwe kleuren, want naast mijn schildersbedrijf Moreels & Camelbeke, draagt de Peugeot ook de kleuren van Sea Coast, een bouwonderneming uit Nieuwpoort. Voor hen is het de eerste kennismaking met de rallysport, dus moet ik wel zorgen dat we goed presteren."

Als co-pilote stelt Evelyn zich niet zomaar tevreden met het lezen van de nota's. Ze neemt haar rol ter harte. "Het is wat minder stresserend dan vorig jaar, toen dit parcours ook voor Freddy nieuw was en we de nota's helemaal vanaf nul moesten maken. Nu konden we onze nota's van vorig jaar voor het grootste deel opnieuw gebruiken. Maar, het klopt dat ik de nota's zelf heb gemaakt, samen met Freddy, en dat ik ook tijdens de korte test naast Freddy zat. Lara Vanneste, de vaste co-pilote van Freddy, zal me tijdens de wedstrijd wel een beetje begeleiden. We gaan in elk geval voor een tweede zege op rij!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws