www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Tweede opeenvolgende zege in Staden voor Freddy Loix
15.08.2012 - 17:49, jdh - foto buyse

Freddy Loix heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Rally van Staden gewonnen. Met de Peugeot 307 WRC van 2C had Fast Freddy na 12 proeven 1'21" voorsprong op Geert Beauprez (Impreza WRC S10), die in laatste proef nog Andy Lefevere (BMW M3) klopte. Wim Decock (Porsche 911) zegevierde bij de Historics.

De uitgebreide deelnemerslijst voor de 2de Rally van Staden onderging in laatste instantie nog enkele wijzingen. Paul Lietaer kwam met zijn Ford Escort MK 2 aan de start ipv de Subaru maar door ontstekingsproblemen was de wedstrijd van de Polle helaas van korte duur. Philippe Cracco moest vanmorgen nog forfait geven door ziekte maar hij werd in extremis vervangen door Jonas Langenakens, die zonder verkenningen achter het stuur van de Peugeot 207 S2000 kroop.

Blikvanger was uiteraard Freddy Loix, die net als vorig jaar de echtgenote van Stefaan 'BFO' Vallaeys naast zich had. De topfavoriet had weinig tijd nodig om zich terug aan te passen aan de Peugeot 307 WRC en reed dan ook weinig verrassend de eerste drie besttijden.Aan het begin van de tweede ronde werd het nog even warm toen door tijdsverlies en een tijdstraf Andy Lefevere even aan de leiding kwam maar Loix stelde snel orde op zaken. Fast Freddy kon uiteindelijk vrij makkelijk naar zijn tweede opeenvolgende zege rijden in Staden, terwijl voor de tweede plaats nog werd gevochten tot de laatste proef. Geert Beauprez (Impreza WRC S10) beet zijn tanden stuk op een beresterke Andy Lefevere en zijn BMW M3 maar wist de thuisrijder uiteindelijk met acht seconden te kloppen.

Bart Maes, die nog eens in actie verscheen met de BMA-Octavia WRC, moest vrede nemen met de vierde plaats op 18" van het podium. Ferdi Biesheuvel maakte in zijn Impreza WRC S7 de top-5 rond op reeds drie minuten van de winnaar. De Nederlander wist nipt Timothy Van Parijs, die voor de gelegenheid de Lancer Evo 7 van Filip Pyck kwam promoten, achter zich te houden. Jonas Langenakens finishte uiteindelijk als zevende nadat hij Stefaan Prinzie (BMW M3) in de laatste proef nipt voorbijging. Na versnellingsbakproblemen maakte Kurt Braeckevelt (BMW M3) nog een mooie remonte naar de negende plaats. Jimmy Taveirne sloot met zijn Lancer Evo 9 de top-10 af voor F2-winnaar Victorien Heuninck (C2 R2 Max).

In Divisie 1-2 boekte Stijn Vandaele (Lancer Evo 6) een ruime overwinning voor Nico Denys (Clio) en Brecht Hoorne (BMW 325). De Historic-wedstrijd draaide uit op een onemanshow van Ieper-winnaar Wim Decock (Porsche 911) na de vroege opgaves van Verschueren en Delplace. Geert Glorieux (BMW E21) werd tweede op drie minuten, Tobi Vandenberghe (Kadett) tikte als derde aan.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws