www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Freddy Loix: "Een plezante wedstrijd zonder druk"
16.08.2012 - 12:01, persbericht

Freddy Loix en Evelyn Moreels, de echtgenote van Stefaan Vallaeys, CEO van BFO, hebben voor het tweede jaar op rij de Rally van Staden gewonnen. Met de Peugeot 307 WRC waren ze na 12 klassementsproeven 1'21" sneller dan hun naaste achtervolger Geert Beauprez.

Vorig jaar wonnen Freddy Loix en Evelyn Moreels hun eerste wedstrijd samen in Staden. In alle euforie beloofden ze dit jaar terug te keren. Ook hun tweede optreden werd bekroond met een mooie overwinning in de Peugeot 307 WRC. "Ik wilde Evelyn het verschil eens laten voelen tussen een Super 2000 en een WRC. Daarnaast was het voor mij ook interessant om met de 307 WRC te rijden, want het is nog altijd niet zeker met welke wagen van 2C Competition we de rest van het seizoen in het Frans kampioenschap zullen afwerken. Mocht de keuze op de 307 WRC vallen, dan heb ik voor Mont-Blanc toch al 100 km extra in de benen," vertelde Freddy kort na de finish in Staden. "In elk geval was de 307 WRC heel competitief. Logisch, want deze keer gaf de motor wel het maximale vermogen. We hadden ook even getest in de buurt van Staden om de wagen wat soepeler af te veren voor de West-Vlaamse baantjes.Ē

Over zijn gelegenheidsnavigatrice Evelyn Moreels, mevrouw BFO die hem het ganse jaar aanmoedigt en steunt, niets dan lof. "Evelyn heeft het uitstekend gedaan en we hebben ons goed geamuseerd. Het is altijd plezant om eens een wedstrijd zonder druk te kunnen rijden, zeker in eigen land," lacht de BFO-piloot. "Op de vierde proef gingen we rond, maar dat was gewoon een foutje van mezelf. De motor sloeg af en we verloren daardoor even de leiding, maar daarna kwamen we vlot terug aan de leiding."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws