www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Staden Review: Celopi Racing zegeviert opnieuw
19.08.2012 - 23:35, persbericht

De Rally van Staden beloofde een interessante rally te worden met aan de start winnaar van vorig jaar en referentie in de klasse, David Deckmijn. Christophe en Lode hoopten in het spoor te kunnen blijven met de oranje Peugeot 106, wat ook leek te lukken maar door enkele onstuimigheden tijdens de eerste ronde werden toch al snel seconden teveel prijs gegeven. De tweede ronde was een pak beter en werden de chrono’s aangescherpt. Tot onze verbazing kwamen we ook aan kop te staan in onze klasse, want Deckmijn had helaas lek gereden waardoor zijn 20 bonusseconden werden omgebogen in een achterstand van 40 seconden. Nu zou het er op aankomen om geen fout te maken en een stevig tempo te onderhouden.

“Ik wist dat ik niet mocht vertragen, dus bleven we stevig doorrijden. Buiten een momentje waar de wagen even uitbrak en een onvoorziene remactie voor publiek op de baan, hebben we geen fouten gemaakt en tijden gereden die nagenoeg even snel waren als Deckmijn” zegt Christophe. Er stonden nog 34 seconden op de tabellen alvorens de laatste proef aan te vatten… “en toch ging het nog mis! Op de eerste onverhard van KP Westrozebeke brak de triangel rechtsvoor waardoor de wagen bijna niet te besturen was bij hogere snelheid. Teleurstelling, want we moesten aan een traag tempo verder rijden wat zou betekenen dat Deckmijn in extremis toch nog met de overwinning naar huis zou gaan” vult Lode aan. Maar niets was minder waar, want Deckmijn had een mindere chrono gereden waardoor we toch nog 8 seconden overhielden! “Ongelofelijk, dit had ik echt niet meer verwacht!” lacht Christophe.

CELOPI Racing ging zo naar huis met de klassezege en een mooie 28ste plaats algemeen! Bedankt aan alle supporters, steeds weer fantastisch dat jullie de verre verplaatsingen maken! Ook een grote merci aan Philcars voor de goede zorgen en uiteraard ook aan onze sponsors want zonder hen konden we hier niet deelnemen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws