www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw: Tsjoen ruim aan de leiding na eerste ronde
26.02.2011 - 12:42, jdh

In de Rally van Haspengouw hebben de deelnemers reeds één van de drie wedstrijdronden afgewerkt. Geen verrassing aan de kop van het klassement: Pieter Tsjoen heeft weinig problemen om zich aan te aan te passen aan de Citroën C4 WRC. Na vijf proeven heeft hij een kleine minuut voorsprong op een verrassende tweede: thuisrijder Jonas Langenakens, die met zijn Lancer Evo X de besttijd reed op de onverhardproef van Zepperen. Romain, die nog wat moeten wennen aan de C4 WRC en oa. de motor liet afslaan in Zepperen, staat derde op 1'10" van de leider.

Achter de top-3 vechten de tweede en derde in groep N, Auquier (Lancer Evo X) en Lhonnay (Lancer Evo 9) een mooie strijd uit met Melissa Debackere (Impreza WRC '06). Bernhard Ten Brinke (Fabia Super 2000), geplaagd door een lekke band, volgt als zevende voor Bonjean (Impreza WRC) en De Jong (Lancer WRC). Een verrassende Streel (Lancer Evo 6) sluit voorlopig de top-10 af, met Van der Marel (Lancer Evo 9) en Princen (Clio R3 - eerste F2) op korte afstand. Dominique Bruyneel (207 S2000) verloor reeds meer dan een minuut door problemen met de aandrijving.

Bij de Historics voert streekrijder Dirk Deveux (Escort MK 2) de forcing. Hij heeft zo'n halve minuut voorsprong op Tom Tytgat (Ascona B), Tuur Vanden Abeele (BMW E21) volgt op een kleine minuut.

Het RACB Rally Criterium is reeds drie proeven ver. Alain Renkin (Lancer Evo X) heeft er reeds een comfortabele voorsprong van 50" op merkgenoot Erik Deveux. François (Lancer Evo 7) ligt derde voor Schockaert (C2 R2) en Lenotte (Ascona).

  Voorlopig klassement BK
  Voorlopig klassement Criterium

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws