www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Kasterlee: Nummer acht voor Piet Van Hoof
26.08.2012 - 18:25, jdh

Piet Van Hoof (Lancer Evo 4) mocht vandaag voor de achtste keer zegevieren in Kasterlee. Neef Sander (Lancer Evo X) werd mooi tweede op 24", Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6) moest 1'20" toegeven. Na een foutje moest Jonas Langenakens vrede nemen met de vierde plaats bij zijn debuut met de NCRS-Impreza WRC S10. Tom Van Rompuy (Ascona) won bij de Historics.

De VAS-wedstrijd in Kasterlee is een jaarlijkse uitstap voor het Paradigit-rallyteam uit Nederland. Teamchef Arjan de Koning was goed wakker en zorgde met zijn Lancer Evo 6.5 voor de eerste besttijd. Na een scratch op KP 2 nam Jonas Langenakens het commando over maar een foutje op de derde proef deed hem meer dan een minuut verliezen. De Landenaar drong niet meer aan en rondde deze testrally met de NCRS-Impreza WRC S10 uiteindelijk als vierde af.

Vooraan had de Koning ondertussen plaats geruimd voor teamgenoot Piet Van Hoof, die halfweg al een halve minuut voorsprong had met zijn 'good old' Lancer Evo 4. Diens neef Sander stond toen al tweede en wist dankzij oa. twee besttijden in de slotronde zijn uiteindelijke achterstand te verkleinen tot 24". Belgisch weerwerk kwam er ook niet van Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6.5), die derde werd op 1'20" van winnaar Van Hoof.

Na zijn misser ging Langenakens in de laatste proef nog over Van Ballegooijen (Lancer Evo X) naar de vierde plaats. Arjen de Koning werd uiteindelijk nog zesde voor Franky Boulat (BMW M3) en Divisie 1-2 winnaar Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9). Eddy Vandevelde (Subaru Impreza) werd negende, Erik Vleminckx (BMW M3) wist net voor Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9) de top-10 af te sluiten.

Bij de Historics ging Geert Glorieux (BMW E21) het snelst van start maar na zijn vroege opgave nam Tom Van Rompuy (Opel Ascona) het commando over. Halfweg wedstrijd had hij slechts één seconde voorsprong op Ronny Declerck (Ascona) maar toen ook hij opgaf lag de weg naar de overwinning wijd open. Tom Tytgat (Ascona) werd tweede op 36", Dirk Dumon (Ascona) klopte nipt Tobi Vandenberghe (Kadett) in de strijd om de derde plaats.

In Divisie 1-2 was Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9) opnieuw outstandig. Serge Taymans (Ford Fiesta) werd tweede op 2'36", de Nederlander Marcel Borgers (Opel Astra) derde op 3'45".

  Resultaten (werkt niet in Firefox)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws