www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kasterlee Review: Gellinck van de baan in wedstrijdslot
28.08.2012 - 19:22, persbericht - foto bonte

De Short Rally van Kasterlee was voor piloot Kris Gellinck en co Steven Caytan de eerste wedstrijd dat ze samen starten en dan nog in de regen! En als we spreken over regenen dan stonden de sluizen goed open boven Kasterlee.

Vertrokken voor de eerste ronde op half slicks wisten we dat dit door de aanhoudende regen een delicate keuze zou worden. Ze kwamen binnen na ronde 1 als 38ste algemeen en 4de in de klasse H3, voor de tweede ronde werd gekozen voor de regenbanden, door de vele modder die rondgegooid werd op de proeven bleek dit de goeie keuze. De tijden werden sterk verbeterd met respectievelijk 23 sec op de eerste KP en 9 sec sneller op de tweede KP!

Zo kwamen ze ondanks het debuut in de regen altijd dichter in de buurt van de koplopers in de klasse en waren ze na de vierde KP in gevecht voor de tweede plaats in de klasse. De voorlaatste proef echter sloeg het noodlot toe. Ter hoogte van de start werden ze verrast in de remzone waardoor ze vastzaten in een greppel. Bij deze dank aan de brandweermannen die toch geprobeerd hebben om de wagen los te krijgen, jammergenoeg lukte dit niet daar de achterwielen te hoog boven de grond bleven en werd de takelwagen geroepen. Dit was meteen het einde van een mooie wedstrijd. Als je dan weet dat er geen schade aan de wagen was en de leider in de klasse de allerlaatste proef nog opgeeft is dit jammer voor de punten. Maar BSK Motorsport is weer een ervaring rijker en Kris had terug het volste vertrouwen in die weersomstandigheden!

Bedankt aan alle sponsors die dit mogelijk maken en op naar de volgende. See you In Koekelare voor de Hemicuda Rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws