www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Preview: Alles blijft mogelijk in CitroŽn Racing Trophy
04.09.2012 - 12:02, persbericht

Het is een traditie in het Kampioenschap van BelgiŽ Rally: vlak voor en na de zomervakantie, komen de artiesten van het betere glijwerk, onder hen de deelnemers van de CitroŽn Racing Trophy Belux, in actie in West-Vlaanderen. Na Ieper eind juni, worden ze verwacht in Roeselare voor de oudste rally op de Belgische nationale kalender.

Over het parcours van de Omloop van Vlaanderen zijn de meningen sterk verdeeld. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Een zaak staat vast: of het regent of niet, de proeven zijn altijd bijzonder selectief. De smalle baantjes zijn bochtiger dan men op het eerste zicht denkt. Wanneer er aan erg hoge snelheid op de smalle baantjes, tussen diepe grachten en talloze elektriciteitspalen, gereden wordt, betaalt men elk foutje cash.

Die context schrikt de piloten van CitroŽn niet af. Zij kunnen rekenen op de vinnigheid van hun bommetjes. In het peloton van de DS3 R3's verwachten we een mooie strijd tussen Caren Burton, leider in de tussenstand, en Kevin Demaerschalk, de piloot van het RACB National Team die dit seizoen nog niet veel geluk had en zijn potentieel wil bewijzen met een sterk resultaat. Helaas zal Melissa Debackere, net als in Ieper, buiten de Trophy rijden, aangezien ze voor banden kiest van een ander merk dan Pirelli, de partner van de CitroŽn Racing Trophy. Geoffrey Vander Schelden mikt op regelmaat om zijn leidersplaats in de tussenstand, gedeeld met Caren Burton en de Fransman Mathieu Arzeno, te verdedigen. De drie leiders in de tussenstand hebben elk 10 punten, het equivalent van een overwinning. Met nog drie wedstrijden te rijden, ligt de titelstrijd dus nog helemaal open in de CitroŽn DS3 R3 Trophy.

Hetzelfde geldt voor de CitroŽn C2-R2 Max competitie, al heeft Victorien Heuninck daarin een redelijk comfortabele voorsprong na zijn zeges in de rally's van Le Touquet en van WalloniŽ. Guillaume Dilley heeft dit jaar al sterk gereden en hij wil zijn potentieel bevestigen na zijn mooie tweede plaats in Ieper. Polle Geusens, die later op het seizoen in de CitroŽn Trophy startte, plukte meteen de vruchten van zijn talent met een zege in Ieper. Het belooft een pittige strijd te worden tussen deze drie kleppers, met Ronny Foxius en Quentin Collignon op hun hielen om van het minste foutje te profiteren.

De deelnemers aan de CitroŽn Racing Trophy Belux zullen een groot deel van het spektakel voor hun rekening nemen, maar laten we niet vergeten dat de topfavoriet voor de algemene overwinning ook een CitroŽn bestuurt. Pieter Tsjoen kan met zijn CitroŽn C4 WRC in Roeselare zijn achtste Belgische titel veilig stellen, twee proeven voor het einde van het seizoen.

Tussenstand CitroŽn Racing Trophy Belux 2012
Cat. DS3 R3: 1. M. Arzeno (F), C. Burton en G. Vander Schelden 10; 4. J-S. Vigion (F) 6; 5. A. Fumal, M. Maurage (F) en C. Riedemann (D) 5.
Cat. C2-R2 Max: 1. V. Heuninck (F) 20; 2. P. Geusens 10: 3. Q. Collignon, R. Foxius (L) en G. Dilley 8.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws