www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Kasterlee Review: Amusant weekend voor Erik Vleminckx
04.09.2012 - 19:18, persbericht

WET WET WET! Neen, niet de Schotse popgroep van vroeger, maar wel de weersomstandigheden tijdens de wedstrijddag in Kasterlee worden hier aangegeven. Erik en co Gert Pauchet hadden de bui(en) reeds afgelezen van de weersvoorspellingen en wisten uit ervaring dat het dolle schuiverspret ging worden op de rallypaden in Kasterlee. Gelukkig rijdt Erik graag in zulke omstandigheden. De pret kon eigenlijk bij voorbaat niet meer stuk. Daarvoor waren ze trouwens met het voltallige team gekomen naar Kasterlee, om zich te amuseren en te genieten van het samenzijn en de sfeer. Dat is de mooie kant van Rallysport en mag ook nog eens vermeld worden na al de berichten van de vele spijtige en dramatische gebeurtenissen dit jaar.

Erik hield vanaf KP 1 een goed tempo aan en genoot zichtbaar van de gladdere omstandigheden. Afwisselend werd het ook, het weer dan, wat het rijden toch een pak moeilijker maar toch anderzijds ook prettiger maakte. De 'prethendel' werd blijkbaar meer gebruikt dan normaal, doch tijd zal daardoor niet echt verloren gegaan zijn. Het team maakte zich betreffende de gereden tijden helemaal geen zorgen. Het klassement werd zelfs helemaal niet bijgehouden. Door de continu wisselende weersomstandigheden was de keuze voor de banden echt simpel. De door Erik gekozen Hankook Intermediums deden hun werk wederom meer dan behoorlijk en zelfs in de pletsende regen hielden ze perfect hun lijn en grip. Na de wedstrijd, bij het verlaten van het wagenpark, vernamen ze dat er toch een 10de plaats algemeen en 2de tweewielaangedreven auto behaald was. Dat mag dan zeker een mooi resultaat bovenop een super weekendje vol plezier genoemd worden.

Erik: "Het is toch een hele tijd geleden dat ik zo ontspannen een wedstrijd meegemaakt en gereden heb zowel in als buiten de auto (lol). Desondanks de vaststelling dat de problemen met de sequentiële versnellingsbak erger zijn dan we eerst dachten en we hierdoor ook dienden te ontkoppelen bij opschakelen zoals met een standaardbak, heb ik mij toch super geamuseerd achter het stuur. Ik vermoed trouwens dat het publiek dat ook gezien heeft en er wellicht ook van genoten heeft. Ook de sfeer in ons team zat er goed in en ik wil hierbij toch ieder bedanken, zowel onze vier meccano's als de 'nieuwe' cateringmensen. De bak gaat nu voor revisie weg en wat echt de volgende wedstrijd zal worden, weet ik echt nog niet. Onze VAS-campagne hebben we volledig afgebroken. De SR Sint Truiden staat wel nog vast wegens goesting om daar te rijden en dat ik graag een gemaakte belofte nakom. Wellicht gaan we nog één of twee normaal niet voorziene wedstrijden toevoegen, maar dat zien we uiteindelijk nog wel. Ik ga nu eerst mijn aandacht terug volop richten op mijn zaak en ben nu ook al gestart aan de voorbereidingen voor volgend jaar om dan terug een mooi programma te kunnen afwerken."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws