www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop Preview: Melissa Debackere hoopt op zonneschijn
04.09.2012 - 23:06, persbericht

Autosport en milieubewustzijn, het was jarenlang een paradox, maar in de 21ste eeuw is iedereen er zich van bewust dat het respect voor het milieu essentieel is voor de toekomst. Constructeurs ontwikkelen motoren met minimale verbruikscijfers en uitstootnormen en hier en daar experimenteert men met alternatieve brandstoffen. De rallysport, als exponent van hoogtechnologische ontwikkelingen, vormt een ideaal uithangbord om "groene" autosport te promoten. Melissa Debackere en Cindy Cokelaere zorgen dit weekend in de Omloop van Vlaanderen voor een unieke primeur: de energie voor de service van hun CitroŽn DS3 R3 zal volledig opgewekt worden door middel van zonnepanelen, geÔnstalleerd door hun nieuwe partner Construct GS.

"Natuurlijk zijn we ons bewust van het belang van milieuvriendelijke autosport," vertelt Melissa Debackere, de snelste rallydame van ons land. "Om dat te benadrukken, zullen we in het servicepark van de Omloop van Vlaanderen geen generator gebruiken om stroom op te wekken. Construct GS zal een aantal zonnepanelen installeren, zodat de zon ons van de benodigde stroom zal voorzien. Het is de bedoeling om meer energie op te wekken dan we verbruiken, zodat we met deze zonne-energie een bijdrage leveren aan het milieu."

Melissa en Cindy, aan de start met hun vertrouwde CitroŽn DS3 R3, zullen het zonnetje laten schijnen in de Omloop van Vlaanderen. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te maken met de technologie van Construct GS op het serviceterrein.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws