www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Belgisch debuut van de Peugeot 208 R2 in de Condroz Rally
07.09.2012 - 11:55, persbericht

Peugeot BelgiŽ-Luxemburg is officiŽle partner van de 39ste editie van de Condroz Rally, van 2 tot 4 november 2012. Voor de gelegenheid stelt de invoerder van het merk met de Leeuw belangrijk sportief nieuws voor aan de rallyfans. De nagelnieuwe Peugeot 208 R2 zal de klassementsproeven openen als nulwagen!

Na zijn opgemerkte eerste verschijningen in Corsica en in de Ulster Rally in Groot-Brittanni√ę, rijdt de nieuwste van Peugeot Sport nu dus als nulwagen in de Condroz Rally. En zo vervolledigt de 208 R2 zijn lanceringsprogramma, waarin ook al afspraken stonden voor de rally's van Corsica, Ulster, San Remo en de Var.

Directeur van Peugeot Sport Bruno Famin legt uit: "We zijn bijzonder tevreden de 208 R2 te kunnen laten rijden in een zo belangrijke en uitdagende Belgische rally. Het ontwikkelingsprogramma voor de auto is volop aan de gang. Deze deelname helpt ons om de auto te finetunen in heel reŽle omstandigheden, zodat we aan de uiteindelijke klanten voor de 208 R2 de best mogelijke afstellingen zullen kunnen bieden. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om het Peugeot Belux-filiaal te bedanken voor de steun die ze bieden aan dit project, waarmee we de grote Europese wedstrijden aandoen."Ě

Voor het team Peugeot BelgiŽ-Luxemburg betekent deze voorstelling van de 208 R2 meteen ook een weerzien met bekend terrein... Directrice Communicatie Adelheid Terryn voegt nog toe: "Het gaat ons zeker veel plezier doen om de splinternieuwe 208 R2 te zien rijden in een rally die ons zo na aan het hart ligt. In 2011 vormde de Condroz voor ons het eindpunt van vijf fantastische rallyseizoenen. In de overgangsperiode die we nu meemaken op autosportvlak, was dit de gedroomde kans om onze toekomst in de rallysport ook hier te laten zien! Peugeot Sport heeft bijzonder hard gewerkt aan dit 'rallybommetje', dat zijn toekomstige klanten veel plezier en sportief succes gaat bezorgen."

Meer info over wie de Peugeot 208 R2 gaat besturen, volgt over enkele weken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws